”Vi är på uppåtgående”

Brynäs tränare Tomas Jonsson chattade med aftonbladet.se:s läsare

HOCKEY

Tomas Jonsson säger: Hej, det här är Tomas Jonsson. Jag är beredd att svara på era frågor.

Eric säger: Tjena Tomas! Hur kommer eran första kedja se ut i år? Lycka till i år!!!

Tomas Jonsson säger: Center: Tommi Miettinen, Mikko Luovi och Vesa Viitakoski. En finsk kedja. Om alla är friska så kommer vi att spela med fyra kedjor och tre backpar.

säger: hejsan tomas. hur kommer det att bli att möta MoDo i första matchen? dom har ju fått lite förstärkningar!. H.V H anders .

Tomas Jonsson säger: Det blir nästan ett helt nytt lag att möta. Det känns inspirerande. Det kommer helt klart bli ett mycket bra lag.

Mac76 säger: Hej Thomas! Hur ser du på Brynäs chanser nu när nhl-lockouten är ett faktum?

Tomas Jonsson säger: Helt klart så blir det andra förutsättningar, för det blir en del lag som blir mycket bättre. Men vår målsättning står kvar: vi ska till slutspel.

Fredde säger: Hej Thomas....Hur ser du på målvaktsfrågan i Brynäs kommande säsong??

Tomas Jonsson säger: Mycket intressant. Vi haar ju två mycket bra målvakter. Men vi ska försöka att låta den som är bäst för dagen spela.

Tezze säger: Vilka lag har bäst chans att vinna sm-guldet?

Tomas Jonsson säger: Det finns ett antal lag: HV 71, Färjestad, Modo och Frölunda.

shuuuu säger: Tror du något lag från Allsvenska kommer kvalificera sig till Elitserien i år? I såfall vilket lag?

Tomas Jonsson säger: Det är några lag som har både ekonomi och spelare för det: Skellefteå och Leksand har möjligheter. Ett hinder kan vara lockouten. Om den varar hela säsongen så kan den försvåra för lagen att komma upp.

Tobias, LHCFans.com säger: Hur känns det att, som "ärkeleksing", leda Brynäs?

Tomas Jonsson säger: Det känns bara bra. Vill man prova på det här yrket så får man inte drömma om det som har varit utan då gäller det bara att gå in och göra ett bra arbete. Så för mig personligen så innebär det inga problem.

Igor säger: Hej Tomas! Truppen ser ju tyvärr lite tunn ut i år igen. Hur allvarlig är skadan på Wahlberg?

Tomas Jonsson säger: Mikael är på is men går inte för fullt. Det kanske dröjer en vecka till.

Stina säger: Varför kommer inga NHL-spelare till Brynäs?

Tomas Jonsson säger: Vi har tagit två: Andreas Dackel och Johan Holmqvist. De kommer från NHL och de kommer att spela hela säsongen - vare sig NHL kommer igång igen eller inte.

Franz säger: Vem kommer att blå lagkapten i årets Brynäs?

Tomas Jonsson säger: Det kommer att bli Tommy Sjödin. Han var kapten de senaste två åren.

timråaren säger: kändes inte riktigt som ni va i så bra form under sca cupen kom sist och allt hur har försäsongen varit utöver den cupen??

Tomas Jonsson säger: Första fyra veckorna var de en bra form. en kom vi in i en lite tyngre period, bland annat under SCA-cupen. Men nu är vi på uppåtgående igen.

MightyNick säger: Hej Tomas - hockeyn har ju tappat mer och mer till förmån för fotbollen - åtminstone om man tittar på landslagen. Vad behövs för att höja hockeyns status (framför allt Tre kronors) igen?

Tomas Jonsson säger: Man hade hoppats att det hade blivit ett positivt resultat i WC. Men med den här NHL-lockouten så kommer det att bli en bra elitserie, så det kommer att bli mycket intressantare eftersom det kommer hem så många bra spelare som ungdomen får se och lära av.

christian säger: Hej, Vilken spelare rankar du som Elitseriens bästa om man räknar bort spelarna som ansluter från NHL? Och vilken spelare har sett bäst ut i Brynäs på träning så här långt?

Tomas Jonsson säger: I Elitserien: Bland yngre spelare kan nämnas Alexander Steen, som kaan få sitt stora genombrott i år. Och Frölunda har några ungdomar som står och knackar på dörren. Likaså Modo, bland annat Oscar Hedman. Och så har vi två ungtuppar i Brynäs: Nicklas Andersson och Mattias Karlsson. De blir intressanta att följa. Och bland de Brynässpelare som sett intressanta ut den senaste veckan kan jag bland annat nämna Daniel Casselståhl, Jonas Soling, Björn Danielsson, Mikko Luovi. Men hela laget ser piggare och piggare ut på träningen.

Tomas Jonsson säger: Det var tydligen sista frågan. Tack och hej!

ARTIKELN HANDLAR OM