”Hockeyintresset har aldrig varit större i Mora”

Moras tränare Harald Lückner chattade med aftonbladet.se:s läsare

HOCKEY

Harald Lückner säger: Hej. Nu är jag redo.

PMAS säger: Tror du Mora har en ärlig chans i Elitserien? Jag hoppas det.

Harald Lückner säger: Vi vet att det kommer att bli tufft, men vi har kvalificerat oss på rätt vilkor och vi är beredda inför utmaningen.

Nr99 säger: Om du skulle få plocka hem en valfri spelare från NHL till Mora, vem skule det bli? och varför?

Harald Lückner säger: Nu vet jag att Forsberg spelar i Modo, så det får bli Mats Sundin. Han har alla de egenskaper man letar efter som tränare, både i att leda och hjälpa yngre spelare på traven. Han är drömspelaren för alla tränare.

SM-Guld till Mora säger: Är Micke Nylander klar?

Harald Lückner säger: Nej, det är han inte. Vi har pratat med många spelare o han är en av dem. Vi har varken fått ja eller nej än.

dwd säger: hur är det med nyförvärvet horcoff?? spelar han på premiären?

Harald Lückner säger: Ja, han spelar redan i dag i träningsmatchen mot Modo. Han ser riktigt, riktigt bra ut.

Sebastian säger: Tjenare Harald! Hur kommer ni att spela? En publikfriande offensiv, tuff närkampshockey eller smart å defensivt?

Harald Lückner säger: Det där är en klurig fråga. När vi har puck vill vi spela offensivt och förhoppningsvis publikfriande. När vi inte har puck få vi spela mer defensivt. Vi kommer antagligen få spela mer defensivt i år, men det är ingen uttänkt taktik från vår sida.

Falk säger: Vad tycker du om dom olika derbygrupperna?

Moderator säger: Harald Lückner sitter just nu på en buss och vi tappar kontakten med honom lite då och då. Men vi hoppas att han snart är tillbaka i mer civiliserade områden med lite bättre täckning för mobilen.

Harald Lückner säger: Jag tycker att det är en katastrof rent sportsligt. De finns bara till av rent ekonomiska skäl.

jocke säger: tjena, vad är moras mål för säsongen?

Harald Lückner säger: Moras mål är att växa in i elitserien och så småningom etablera oss.

säger: Lycka till nu vi masar håller på er från hela landet, hur går bygget med hallen förresten ?

Harald Lückner säger: Tackar för stödet, det kan behövas. Vi sporrar många allsvenska lag att våga satsa, därför har vi ett ansvar att göra bra ifrån oss. hallbygget går jättebra. Den står färdig på måndag och kommer bli fantastiskt fin.

Micke säger: vem kommer bli moras poängkung i år?

Harald Lückner säger: Ja, det är en svår fråga, men jag tror på Marcus Eriksson. Shawn Horcoff är ju också ett hett namn, beroende på hur länge han kommer vara hos oss.

frazzetyson säger: hur kännbar är förlusten av poängmaskinen Ross som slutade efter fjolårets framgång?

Harald Lückner säger: Det är en ganska naturlig avgång. Han har varit poängbäst i allsvenskan men det säger ingenting om hur det kan gå i elitserien. Jag vet att vi har andra som kan fylla luckan efter honom.

Julia säger: Är Mora som lag redo för elitserien eller hade platsen varit mer lämplig för Skellefteå AIK tycker du?

Harald Lückner säger: Om vi är redo vet vi ju inte än, men vi kom före Skellefteå både i superallsvenskan och i kvalserien, så om man tar hänsyn till det är vi mer redo än vad de skulle vara.

Tomo säger: Tjena Harald, vilka fyra lag tror du når semifinalerna?

Harald Lückner säger: Det är mer svårtippat än nånsin med tanke på lockouten. Modo, definitivt. Frölunda, färjestad och HV 71 är också heta kandidater.

Fredrik säger: Hockeyintresset i Mora ?

Harald Lückner säger: Det har aldrig varit större. Det har alltid funnits ett stort intresse runt hockeyn, men nu är det på topp. Alla pratar om det. Tack alla aftonbladet.se-läsare. Vi håller tummarna för att det går bra i år, och jag tror faktiskt att vi kommer klara det också. Hälsningar Harald Lückner.