Döme tvåmålsskytt för SSK mot Luleå

Träningsmatcherna — med tre dagar kvar till elitserien

HOCKEY

Modo–Mora 3–0 (0–0, 1–0, 2–0)

1–0 Morten Green, 2–0 Joakim Lindström, 3–0 Tobias Enström

Publik: 926

Matchen

I Hudiksvall vann Modo en komfortabel seger mot nykomligen i Elitserien.

– Att vinna är alltid kul, men det här var en typisk match innan det drar i gång på allvar. Killarna spelar lite försiktigare, även om det är undermedvetet. Ingen vill ju bli skadad inför premiären, säger tränaren Kent Forsberg som särskilt ville berömma Tommy Salo och nyförvärvet Mattias Timander, och som även var nöjd över att Per Svartvadet var tillbaka efter sin skada.

Södertälje–Luleå 4–4 (0–0, 1–2, 3–2)

1–0 Robert Döme, 1–1 Linus Fagermo, 1–2 Niklas Wallin, 2–2 Anders Burström, 3–2 Robert Döme, 3–3 Fredrik Hynning, 3–4 Jonas Rönnqvist, 4–4 Erik Norbeck

Matchen

Skottstistiken 31–30 visade på en jän och tät match. Mikael Andersson, tränare i Luleå var nöjd med sista träningsmatchen före premiären.

– Det här var en match som påminde om Elitserien. Vi spelade bra, bjöd visserligen SSK på några mål då vi slarade med pucken i egen zon. Samtidigt skapade vi stundtals bra tryck, vi hade bra fart och energi trots att vi var på bortaplan.

Spelet böljade fram och tillbaka, Södertälje och Luleå turades om att ha tryck, men Mikael Andersson tycker att han har fått de svar han ville ha inför premiären.

HV 71–Frölunda 6–4 (2–1, 2–2, 2–1)

1–0 Mathias Tjärnqvist, 2–0 Peter Ekelund, 2–1 Loui Eriksson, 2–2 Magnus Kahnberg, 3–2 David Fredriksson, 4–2 David Fredriksson, 4–3 Martin Plüss, 5–3 Kalle Sahlstedt, 5–4 Martin Plüss, 6–4 Mathias Tjärnqvist

Matchen

Trots förlusten var Frölundatränaren Stephan Lundh nöjd med matchen.

– Det har var en bra träningsmatch. Det enda som skiljde lagen åt var att HV71 gjorde två mål i powerplay. Vi ligger under med både 0–2 och 4–2 och kommer ändå igen, så jag tittar inte så mycket på resultaten. Vi vann skottstatistiken, nu måste vi bli mer effektiva och sätta chanserna.

Matchen tände dessutom till rejält. Hela fyra matchstraff delades ut, något som Stephan Lundh tyckte var bra.

Timrå–Björklöven 4–1 (1–0, 2–1, 1–0)

1–0 Fredrik Sundin, 2–1 Fredrik Sundin, 3–1 Sanny Lindström, 4–1 Per Hallin.

Matchen

Första perioden var jämn, men sedan tog Timrå kommandet och visade elitserieklass. Laget vann skotten med 49–19. Men Timrås tränare Kenta Johansson tyckte att laget kunde bättre än så. Han var nöjd med vinsten efer förlusterna i cupen i Lugano, men ville inte värdera vinsten på något särskilt sätt.

– Det är svårt att dra några slutsatser efter en träningsmatch eftersom det är något helt annat när det är riktig match.

Johansson kunde konstatera att laget nu är skadefritt eftersom Pär Styf och Lars Jonsson är tillbaka.

Linköping–Färjestad 4–2 (0–0, 3–0, 1–2)

1–0 Jyrki Välivaara, 2–0 Mikko Peltola, 3–0 Mike Knuble, 3–1 Jonas Höglund, 3–2 Jonas Höglund, 4–2 Mike Knuble.

Publik: 4492.

Matchen

Domaren Christer Lärking blåste för allt, och hann med 22 tvåminutersutvisningar i en match som knappast var ful. Spelet blev därefter – väldigt mycket box- och powerplay och väldigt lite riktig hockey. Linköping var klart rappast, och ett segt Färjestad hade problem när LHC höjde tempot i andra perioden. Hemmalaget har, i och med debuten för NHL-lirarna, två vassa femmor och blir att räkna med i vinter.