Malmö blåsta på ännu en stjärna

Andreas Lilja nobbar skånelaget - klar för Mora

1 av 2 | Foto: AP
Ja tack till Mora Andreas Lilja väljer spel i Mora framför Malmö som han tidigare representerat i elitserien. Redhawks är besvikna över beslutet. Lilja har tidigare spelat i Florida Panthers.
HOCKEY

Här är nästa NHL-smäll för Malmö Redhawks.

Skåningen Andreas Lilja väljer nykomlingen Mora.

- Malmö får skylla sig själva, de har sjabblat till det, säger Lilja.

För tillfället öser det in NHL-proffs till elitserien. Modo värvade i går sex spelare från NHL - och nykomlingen Mora tog Andreas Lilja mitt framför ögonen på Malmö Redhawks.

- Andreas har spelat hos oss också och jag har stora förväntningar på honom. Han är en mycket duktig back, säger Moras pamp Janne Simons.

Övergången har skett i raketfart. Men sent i går kväll blev den storväxta backen klar för Mora och kunde till och med vara med på klubbens lagmiddag.

"Ett uppstickarlag"

Andreas själv ser Mora som en stor utmaning.

- Vi blir ett uppstickarlag som kommer jävlas med många. Det ska bli kul att få se hur långt vi kan gå, säger Lilja, som gjort sig känd som en stor och tuff back som inte kliver undan.

Lilja är skåning och spelade fem säsonger med Malmö Redhawks innan han blev NHL-proffs 2000.

Sen dess har han spelat med Los Angeles och Florida och till den kommande säsongen skrev han kontrakt med Nashville.

Det här är andra NHL-proffset på 36 timmar som ratar Malmö Redhawks - i fredagskväll tackade Kim Johnsson nej till Malmö för lockoutspel i Ambri Piotta i Schweiz.

Percy besviken

Malmös Percy Nilsson rasar mot Lilja och Johnsson. Med bitterhet i rösten säger han:

- De kan inte ha någon klubbkänsla. De har tränat med oss hela sommaren och så drar de när inte ens en vecka återstår till premiären.

Vad hade ni att erbjuda?

- Vi har inte mycket pengar, men det är inte det som är grejen. Johnsson sa att han inte skulle spela på hela vintern, men valde spel i Schweiz några dagar senare, utan att prata med oss.

- Lilja har förvisso bra kontakt med Mora sedan tidigare, men jag är ändå besviken att han inte valde oss.

Tomas Ros

ARTIKELN HANDLAR OM