Thomas Tynander: Ferdinands kusiner satt och luktade på minnen

HOCKEY

JÖNKÖPING

De här är berättelsen om Blue Bulls, tjuren Ferdinands kusiner från Jönköping.

I premiären satt de där i periodpauserna, under sina kork-märken i taket och luktade på minnena av uppdrucken champagne.

De gjorde så istället för att lira hockey, som hårt arbetande Malmö.

De satt väl där allihop, i första pausen, och tittade i taket efter märkena från champagnekorkar och kanske var det någon som delade ut räkmackor och frågade om de skulle ta en promenad i parken, för det var ju sån fin medvind.

De hade ju 1-0 och 19-3 i skott. Malmö var paralyserat av respekt och det här skulle ju inte bli någon match för ett ett gäng blåtjurar med rätt att kalla sig bäst i Sverige

Så åkte de ut på en skridsko till den andra perioden och innan de hann skicka runt lite "piece of cake" i båset hade två tidigare lagkamrater överraskande kvitterat ledningen och några minuter senare var det till och med 1-3 på jumbotronen.

1-3?

Men inte brydde sig Ferdinands kusiner om det, de gick in i andra pausen och fortsatte att sitta under sina kork-märken och lukta på minnena av uppdrucken champagne.

Folk slet sina hår

I tredje perioden fick de så chansen att hämta in underläget men då gick det så illa att folk på läktarna slet sina hår och dom var förstås förtvivlade.

Ni ska veta att redan efter fem minuter av slutperioden fick blåtjurarna en möjlighet att spela en man mer på isen och det brukar i ishockey vara ett bra sätt att ta sig in i en match igen. Men nej, killarna som kan kalla sig bäst i Sverige lyckades åka offside fyra gånger och tog sin inte ens in i offensiv zon.

Och sen kontrade Malmö in sitt fjärde och femte mål.

Då gick folk i arenan hem. Men de missade inte mycket, bara två skott på Malmös mål de sista 20 minuterna.

Mästare måste också jobba

När Ferdinands kusiner till slut lastats upp på en vagn och rullats ut bakvägen hade de inte bara förlorat matchen, de vann inte ens skottstatistiken - trots det enorma överläget i första perioden.

Och lärdomen av den här lilla berättelsen är att det kvittar vilket klubbmärke det är på bröstet, det kvittar vilka siffror eller bokstäver som finns på ryggen, inte ens mästare vinner några matcher om de inte lägger ner all kraft och fokusering på att göra sitt jobb.

Det kvittar om man är ny eller gammal i tjurhagen, om man är från NHL, Finland, Norge eller små orter som Munkfors, Nybro, Knivsta eller Vännäs - en kille som inte gör sitt jobb bidrar inte till laget och då vinner laget inga matcher. Därmed blir det inget nytt champagnefirande, med korkmärken i taket.

Bullshit?

Jag tror inte det.

Thomas Tynander