Ekman sköt hål på slovakiska muren

”Det kändes skönt”

HOCKEY

I två perioder var Södertäljes målvakt Rastislav Stana omöjlig att passera. Sedan sköt Nisse Ekman ett hål i den slovakiska muren - som sedan rasade samman.

- Det kändes skönt att vi fick utdelning till slut, säger Djurgårdens matchhjälte.

Ekman.

Matchen mellan Djurgården och Södertälje gav båda lagen chansen att träna på spel i numerärt överläge - om och om och om igen. Publiken på Hovet fick nästan aldrig se något fem mot fem-spel, domaren Ulf Rönnmark blåste för utvisningar så fort det blev lite fysiskt.

Snäll match

- Det är synd, för att det var en väldigt snäll match. Men sedan var det en del hakningar som domaren måste ta, säger Nisse Ekman.

Djurgården hade en man mer på isen nio gånger och avlossade 30 skott på Södertäljes nye burväktare Rastislav Stana under de två inledande perioderna. Daniel Tjärnström försökte med slagskott, Mariusz Czerkawski var framme på returer och Marcus Nilson testade med backhand. Men det gick bara inte - slovaken tog allt.

- Han var duktig. Men vi visste att det bara var att jobba på. Ofta är det tillfälligheter som gör att man får utdelning på sina chanser, säger Ekman.

I stället var det Södertälje som var i ledningen inför sista perioden tack vare ett tidigt mål av Jan Huokko.

Ekman klev fram

Då klev Nisse Ekman fram och vände matchen till Djurgårdens fördel. Först gjorde han det viktiga kvitteringsmålet på ett dragskott från "slottet". Sedan avgjorde han derbyt med 3-2-målet - efter en underbar soloräd av Mariusz Czerkawski.

- Det var vansinnigt bra gjort av Mariusz. Det är hans mål helt och hållet, målvakten hade inte en chans att hinna med där, säger Ekman om sin kedjekompis.

- Vi har känt varandra länge, men har inte spelat tillsammans så mycket. Det kändes som om vi började hitta varandra bättre ju längre matchen gick. När allting faller på plats och hockeyn börjar stämma så kommer det bli riktigt kul att titta på oss, lovar Ekman.

Emir Osmanbegovic

ARTIKELN HANDLAR OM