Mycket vaket, Frölunda!

Sportbladets Thomas Tynander: Frölunda har inlett vingligt - men det finns hopp för supportrarna

HOCKEY

JÖNKÖPING

Frölunda har inlett elitserien så vingligt att de trillade på näsan mot HV 71.

Men det finns hopp för supportrarna.

Orsaken är klubbledningens vakna agerande.

Senaste exemplet är värvningen av Sami Salo, Vancouver.

Om NHL-lockouten blir långvarig kan Frölunda bli bättre än många i Göteborg vågat hoppas på. Klubbledningen plockar inte navelludd, precis, de tycks ha bra koll på NHL-spelare som vill lira i Europa och när rullgardinen på transferfönstret i dag går ner kan Frölunda, enligt källor till Sportbladet, presentera store finske landslagsbacken Sami Salo, från Vancouver.

Sami Salo är en smart högerskytt med ett av NHL:s hårdaste slagskott och kan han bara utnyttja sin tyngd rent fysiskt lär det bli en spelare publiken i Scandinavium kommer att tokälska.

Två utmärkta vänsterbackar

Att Salo är högerskytt betyder att Frölunda nu, med Tom Koivisto, har två utmärkta vänsterbackar i power play. I fjol hade de ingen. Och det behövs, spelet med en man mer har så här långt inte imponerat.

Bara att hoppas lockouten sträcker sig säsongen ut, så att även Daniel Alfredsson ansluter - när han har råd att slippa betala skatt.

Finns just nu bara ett mörkt moln på Frölundas värvningshimmel och det är behandlingen av Kristian Huselius, som jag som utomstående fortfarande tycker är märklig. Det bör finnas mycket goda skäl att säga nej till en sån lirare, annars har de värvningsansvariga i Frölunda begått tjänstefel.

NHL-proffsen lär lyfta Frölunda, sett över en lång säsong. Men just nu är de dåligt matchtränade och det är trotjänare som Niklas Andersson och Henrik Lundqvist som bär ett vingligt lag framåt. Det såg vi mot HV 71 - och det räckte inte, den här gången.

Klagade senast i den här spalten på den trista inramningen under premiären i Scandinavium, tisdags.

Fick över 100 mail. Två höll inte med.

Thomas Tynander