Forsberg sågar Salo

Ny tabbe kostade Modo poäng - då skyllde Kent på målvakten

1 av 2 | Foto: Håkan Nordström
Modos tränare Kent Forsberg sågar sin målvakt...
HOCKEY

ÖRNSKÖLDSVIK

2-1 till Modo blev 2-2.

Tommy Salo gjorde ett nytt misstag och fick kritik av tränaren Kent Forsberg.

- Med 20 sekunder kvar av matchen ska man ju inte försöka lyfta ut pucken. Det är ju bara att lägga ned den i ett hörn, säger Forsberg.

När 20 sekunder återstod av matchen serverade Peter Forsberg en sådan där typisk Foppa-passning till Hasse Jonsson. Före detta Pittsburgh-proffset Jonsson sköt direkt och 2-1 till Modo.

I 99 fall av 100 hade det varit ett segermål. Men inte i går.

Tekning i mittzonen efter målet.

Chansning

Timrå tar ut målvakten Miikka Kiprusoff och chansar på spel sex mot fem. När 10 sekunder återstår får Timrå ner pucken i Modos zon.

Men inlägget i anfallszon är för dåligt. Tommy Salo får kontroll på pucken och ska bara lägga den ur zon.

Men ett nytt avgörande misstag av Salo. Salo lyfter på Christian Söderström och sekvensen slutar med att just Söderström gör 2-2 sju sekunder före slutet.

Salo: Oflyt

Snöpligt, och extra tungt för Tommy Salo. Han räddade Modo några gånger i matchen och har varit bra hela säsongen. Men just målvaktstavlor är något som blivit synonymt med Salo de sista åren. Först Vitryssland i OS. Sedan en missad plockning mot Tyskland i World Cup.

- Jag tycker det där är löjligt. Jag kunde inte gjort något annat än att lyfta ur pucken. Att den sedan tar på någons hjälm är svårt att göra något åt. Det var oflyt, säger Salo.

Modo-tränaren Kent Forsberg var av en annan mening.

- Mål kommer ofta efter tabbar, men man får inte göra dem i det där läget, säger Forsberg.

Tomas Ros