”Timrå är lågt prissatt som lag”

Läsarna Dream Team-chattade med Sportbladets hockeyexpert Mats Wennerholm

HOCKEY

Timrå är lågt prissatt, Daniel Tjärnqvist en underskattad spelare och Andreas Jämtin ett smart köp.

Det var några av tipsen när Sportbladets hockeyexpert Mats Wennerholm chattade med aftonbladet.se:s läsare.

Här är hela chattet:

Rikard.L säger: Hur mycket tror du Olli Jokinen kommer betyda för SSK?

Mats Wennerholm säger: Han kommer betyda enormt mycket. Påminner faktiskt mycket om en ung Mats Sundin. En härförare.

Per säger: Hur tror du att FBK:s spel kommer att påverkas av nyförvärven Chara och Sourey?

   Mats Wennerholm säger: Chara är som två Sergei Fokin och Souray spelade ju i All Star-matchen i vintras. FBK kommer ha elitseriens klart bästa backuppsättning när de ansluter.

Hockeyfantast säger: Vem är mest underskattad i elitserien??

  Mats Wennerholm säger: I dagsläget skulle jag säga Djurgårdens back Daniel Tjärnqvist.

Norss säger: Valet står mellan Weinhandl och Foppa, väljer jag foppa har jag inte råd med mycket mer men med weinhandl kan jag kosta på mig en extra spelare, Gör foppa mycke mer poäng? Hur ställer du dig till det?

Mats Wennerholm säger: Jag har inte valt Foppa i mitt eget Dream Team och Weinhandl kommer säkert göra många mål som ger extrapoäng, då han spelar med bröderna Sedin.

Simon säger: Tjena Mats, Jag tänkte fråga om du vet nån back som producerat poäng i träningsmatcher och säsongsinledningen under 500000 i dreamteam?

Mats Wennerholm säger: Svårt att hitta nån i den prisklassen. Det närmaste jag kommer är Timrås Johan Svedberg, som senast mot Modo spelade i första backparet. Kostar bara 325 000 kronor.

jocke säger: Vilka blir riktiga fynd iår

   Mats Wennerholm säger: Visste jag det skulle jag vinna den här tävlingen. Men Timrå är lågt prissatt som lag, tycker jag. Namn som Robert Carlsson och Kristian Gahn kostar bara kring halvmiljonen.

niklas säger: tror du att stefan livs dåliga spel kommer att hålla i sig?

   Mats Wennerholm säger: Jag såg Liv i matchen mot LHC senast. Då var han mer chanslös än dålig. Jag tror nog att det har andra orsaker att HV släppt in så många mål i inledningen.

Hannes¨ säger: Är det värt att satsa några pengar på backar i år? Det känns som att de som är något att ha är jättedyra.

   Mats Wennerholm säger: Ja, men backar ger alltid många poäng. Daniel Tjärnqvist i Djurgården är rent av billig för 1 350 000 kronor.

gunde säger: Finns det någon anledning att satsa stora pengar på en bra målvakt då de ändå bara kan få 5+3+1=9p som mest medan utespelarna kan håva in mycket mer poäng på mål/utvisningar/skott?

   Mats Wennerholm säger: Själv har jag valt att satsa på en billig målvakt, Johan Holmqvist i Brynäs. Det räcker väl som svar?

Hockeyfantast säger: Vem listar du som bästa backen i elitserien??

   Mats Wennerholm säger: Det är ju två toppbackar på väg in till Färjestad. När de landar är Sheldon Souray bäste back i elitserien, enligt mig.

Skinner säger: Morrisson eller Knuble om du måste välja?

   Mats Wennerholm säger: Absolut Morrison. Han är grym, även om han inte gör så många mål. Kommer få många höga betyg i vinter i Sportbladets plusliga.

Micke säger: Hur ser ditt drömlag ut om kassan var oändlig?

   Mats Wennerholm säger: Daniel Henriksson – Daniel Tjärnqvist, Sheldon Souray – Peter Forsberg, Brendan Morrison och Nils Ekman. Här snackar vi drömlag!

skägget säger: hejsan! Vem/vilka sätter priser på spelarna i DT? vissa summor är ju svåra att förstå..tex Lars Jansson - MoDo, dubbelt så dyr som andra backar som håller bättre klass.

   Mats Wennerholm säger: Det brukar variera, men den här gången är det min kollega Tomas Ros som satt priserna. Men det är ändå lika för alla som är med och spelar i Dream Team.

HC ÖREBRO säger: Det är bara tal om NHL spelarna men hur tror du Davidsson ,Jönsson och Nordström till exempelt kommer att ta för sig i vinter.

   Mats Wennerholm säger: De kommer garanterat att få svårare att ligga i poängtopp i vinter. Det är nämligen oerhört hög klass på de spelare som kommit till elitserien.

Pål säger: Tror du att Jämtin lugnat ner sig i år? Nåt att satsa på i DT?

   Mats Wennerholm säger: Jag har själv med Jämtin i mitt lag. Han kommer att samla poäng på flera sätt och är ju nästan gratis (400 000 kr). Ett smart köp, tror jag.

x säger: om lockouten tar slut kommer ni som förra gången att tillåta byten ?

   Mats Wennerholm säger: Det vet jag faktiskt inte i dagsläget. Men å andra sidan tror jag inte det blir aktuellt, lockouten kommer nog vara säsongen ut.

Love säger: väger lite mellan Jonas Nordqvist, Jari Tolsa och Björn Melin... Vad tycker du? Vad tror du om Zajkowskis burväktarmöjligheter?

   Mats Wennerholm säger: Skulle nog välja Tolsa, som spelar i bättre lag än de andra två. Zajkowski? Nej, han kommer inte få spela speciellt många matcher. Tommy Salo vill helst står varje match.

Matti säger: Vad tror du Johannes Salmonsson i år han fick ju lira med marre och knutsen senast?

   Mats Wennerholm säger: Jag tror inte de yngre talangerna kommer få speciellt mycket istid med den konkurrens som råder i vinter. Annars är han ett grymt löfte.

Matti säger: Vilket är det absolut bästa köpet i år?

   Mats Wennerholm säger: Jag har sagt det tidigare och säger det igen: Daniel Tjärnqvist i Djurgården. Han kommer matchas hårt och ligger redan med i toppen av poängligan.

Pål säger: Vem tror du får flest DT poäng av dig o Lasse A?

   Mats Wennerholm säger: Det är väl ganska självklart. Anrell går mer på utseende än kunskap när han väljer sina spelare.

aftonbladet.se (websport@aftonbladet.se)