”Vi vinner serien i sjunde matchen”

Färjestads Jonas Höglund chattade med sportbladet.se:s läsare

HOCKEY
Höglund jublar – även i finalserien?

Jonas Höglund säger: Hej, nu är Jonas Höglund här för att svara på era frågor

Stebro säger: Hej Jonas! tråkigt att du inte spelar i Toronto längre! Hur bedömer du chanserna för att vi får se dig i NHL igen?

Jonas Höglund säger: Det beror på när NHL kommer igång igen. Men jag utesluter inte spel i NHL i framtiden.

hockeykille84 säger: Vad talar för att ni kan rå på Frölunda?

Jonas Höglund säger: Stigande formkurva och vi har mycket bra sammanhållning i laget. Alla drar åt samma håll. Vi är fokuserade på uppgiften.

säger: hut förbereder ni er mentalt inför en final? //en som vill köra ärevarv runt sergels torg med fbk-halsduken i högsta hugg.

Jonas Höglund säger: Man tänker på den första finalmatchen hela tiden. Nu har det gått en vecka så det är klart det börjar bli tråkigt att träna. Man längtar efter att det ska dra igång.

SSK säger: Hej Jonas, vad säger du till alla som påstår att FBK är det gnälligaste laget i serien? Personligen har jag inte sett J.Jönsson acceptera ett enda domslut under hela säsongen utan att gnälla på domaren?!!

Jonas Höglund säger: Det får stå för de som påstår detta. Jag tror inte FBK är gnälligare än något annat lag. Jörgen är verkligen inte en sån som gnäller på domslut. Det gör ingen i FBK, inte mer än något annat lag i alla fall.

Hjärtat är LilaGult säger: Vad ser du för svagheter i frölunda, och hur ska ni vinna mot dom?

Jonas Höglund säger: De har nog inga svagheter. Vi kommer vinna genom att vara det bättre laget. Det är två lag som möts som har få svagheter. Det gäller att göra minst misstag - det laget kommer vinna serien.

riijk säger: Vad tycker du själv om din säsong?

Jonas Höglund säger: Starten var inte bra, 20 första var verkligen inte bra, sen har det blivit bättre och bättre. Men överlag är jag inte nöjd.

säger: Hej, blir du kvar i Färjestad nästa säsong? Eller nöjer du dig med sm-guld 2005? =)

Jonas Höglund säger: Allt pekar på att jag blir kvar i Färjestad.

Susanna Söder säger: Hejsan! Alla ni tre bröder, Jonas, Bengt och Henrik spelar ju hockey. Har ni alltid hållt på med hockey eller fanns det även andra sporter som var tänkbara innan ni satsade totalt på hockey? /Hammarötös och avlägsen släkting

Jonas Höglund säger: Alla tre spelade fotboll fram till vi var 15. Men hockeyn var nummer ett för alla tre, så det föll sig naturligt att vi satsade på det.

LHC FANS säger: Tjena! Jag undrar om du tycker det är konstigt att Lhc åkte utt så tidigt. Lycka till!!! Jag hoppas på att Färjestad vinner SM guld i år!

Jonas Höglund säger: Tack så mycket. Ja, det var lite förvånande att LHC åkte ur, men Södertälje spelade smart. Vet inte om LHC blev överraskade över Södertäljes starka spel.

jag säger: hej jonas!!!! hur chara som person????

Jonas Höglund säger: Väldigt trevlig och ödmjuk och stor tävlingsmänniska. Och träningsnarkoman.

Bysse säger: vilken är enligt dig den tuffaste å möta i Frölunda?

Jonas Höglund säger: Ronnie Sundin. En stor och tung back.

säger: fbk! vem e den bäste backen i elitserien tycker du??

Jonas Höglund säger: Chara, utan tvekan.

Liverpool FC säger: Vad tycker du om att så många tackar NEJ till Tre Kronor?

Jonas Höglund säger: Svår fråga, har de skador och tycker att de inte kan göra sig själv rättvisa är det ok. Alla som säger nej, säger nog nej av godkänd anledning. Däremot är det ju synd, men är de skadade är det bättre att fräscha spelare spelar istället.

FBKare säger: Hur ska ni få hål på lundkvist fler gånger än de får hål på Gerber? :)

Jonas Höglund säger: Det blir målsnåla matcher. I mina ögon är det Elitseriens bästa målvakter. Skjuta mycket på Henke och ha folk framför mål som styr, skymmer och går på returer.

MoDo-Samuel säger: Kommer du tacka ja till VM om du blir uttagen? Det har vart en del fokus på spelare som väljer att tacka nej det senaste...

Jonas Höglund säger: Jag skulle tacka ja om jag blir uttagen.

Ansiktsmålad säger: Hur ofta pratade man Hockey-VM i allmänhet i Nordamerika jämfört med här?

Jonas Höglund säger: Inte så mycket, naturligtvis. All fokus i Nordamerika är på Stanley Cup och hockeyn där. I regel är det ju snabba ryck om man ska hem efter säsongen där.

Daniel säger: Hur ser en typisk dag ut för er nu inför finalen?

Jonas Höglund säger: Den här veckan har det bara varit träning och mycket genomgångar om Frölunda för att förbereda sig på bästa sätt inför finalen, med video och sådant.

peter säger: har ni några skador i laget inför matchen på söndag?

Jonas Höglund säger: Nej, alla är friska och hela förutom Per Hållberg som är långtidsskadad.

Lila Gult säger: Tycker du det blivit någon skillnad i FBK (både på och utanför isen) sedan B-Å lämnade och Kulon kom?

Jonas Höglund säger: Nej, det kan jag inte påstå. Jag tror att killarna på isen har varit den största skillnaden.

alguren säger: vem anser du har presterat bäst av "lock-out"-proffsen? motivera

Jonas Höglund säger: Många har varit riktigt, riktigt bra. Bland forwards tycker jag Henrik Zetterberg har hållt en jämn och hög nivå hela säsongen. Bland backarna Chara och Souray, som jag ser dag ut och dag in på träning och match.

fbk säger: vad tror du gjorde att modo blev en sån besvikelse?

Jonas Höglund säger: Jag vet inte om de var en besvikelse. Förväntningarna de fick var fruktansvärt högt ställda. Det kan vara svårt att motsvara sådana förväntningar samtidigt som flera lag förstärkt den här säsongen.

Åskan säger: Vilken hockey föredrar du den här i Sverige eller den i NHL?

Jonas Höglund säger: Den i NHL. Mer offensiv och snabbare hockey, även om hockeyn här blivit bättre och bättre under säsongen, tack vare alla lockout-spelare.

säger: Vem är den bästa spelaren du har spelat med i din karriär? Jöjja

Jonas Höglund säger: Mats Sundin. Jag såg honom under fyra säsonger... Även om han bara är ett år äldre var han en av mina förebilder, ändå växte han i mina ögon då jag såg honom under träning och match. Han vill alltid vara bäst.

sheldon souray säger: Tja! Jonas hur är Sheldon Souray som både spelare och som person utanför rinken? PS: Lycka till under finalserien och se till att spöa skiten ur dem där indianerna och se till att guldet kommer hem.

Jonas Höglund säger: Tack så mycket, vi ska försöka få hem guldet i år. Souray är en cool kille och har blivit en av mina bättre kompisar under tiden här. Generös och ödmjuk vid sidan av. På isen väldigt proffsig och jobbar hårt för sina lagkamrater.

Johannes säger: Hejsan jag vill bara fråga vilka lag du tror spelar i elitserien nästa år. //skellefteå aik suporter

Jonas Höglund säger: Leksand, sen står det mellan Malmö och Skellefteå.

Martin säger: Hur skulle dagens FBK klara sig i NHL?

Jonas Höglund säger: Spelet där är så annorlunda, men samtidigt har vi många som spelat i NHL. Vi skulle inte göra bort oss. Vi skulle nog klara oss förhållandevis bra.

danne säger: varför är just fbk ett av sveriges bästa lag?

Jonas Höglund säger: Stark organisation, värvar klokt och vill alltid vara bäst. Det tror jag är nyckeln. Vi vill alltid vara bäst och värvar därefter.

Vem är Frölundas bästa spelare? säger: Hej Jonas, vilken spelare i Frölunda har imponerat mest på dig i vinter? Mats Nyvall

Jonas Höglund säger: Niklas Andersson, Henke Lundqvist och Daniel Alfredsson, även fast han varit där så kort tid. Framför allt i slutspelet har han imponerat.

tja säger: hur många gånger har du varit med i final??

Jonas Höglund säger: Det blir den första riktiga. Jag var med som reserv 1990 och fick spela en match.

Ludde. säger: Vem tycker du är mest överskattad/underskattad i slutspelet?

Jonas Höglund säger: Underskattad är lättast. Marcel Jenni hos oss. Överskattad, det får bli Markus Näslund, han gjorde inte mycket i slutspelet.

Kobran säger: Tjena! Hur går det i finalserien? Och ett resultat i första fajten, tack.

Jonas Höglund säger: Vi vinner serien i sjunde matchen. På söndag tror jag på 3-0 till Färjestad.

Jonas Höglund säger: Tack alla sm ställde frågor och håll tummarna för oss.