Prischocken

Rekordvinst – då dubblar Frölunda biljettpriset

HOCKEY

Smått otroliga 480 kronor för att se en hockeymatch – verklighet i Frölunda.

– Vi hade kunnat ta det dubbla priset. Vi sålde slut 24 000 finalbiljetter på fem timmar, säger Mats Ahdrian, klubbdirektör i Frölunda.

Eftertraktad dyrgrip i Göteborg.

Slutspelstider är inte bara guldtider för spelarna.

Det är den här månaden som kassörerna i slutspelslagen ska se till att bankkontot fylls på med många sköna miljoner.

För Frölunda och Färjestad blir det miljonregn - garanterat.

Frölunda har till och med haft möjlighet att höja biljettpriset för platserna på långsidan till 480 kronor – en höjning med 255 kronor jämfört med grundserien.

Enormt intresse

Suget på ishockey i Göteborg är enormt och klubbdirektör Mats Ahdrian säger att han skulle ha kunnat sålt ut finalmatcherna mot Färjestad två gånger om.

– Och vi hade kunnat höjt biljettpriset till det dubbla. Men det gjorde vi inte. Vi vill att våra vanliga fans ska ha råd att gå på matcherna, säger Ahdrian.

Biljetterna till final 2 och 4 såldes slut på några timmar.

Varje finalmatch ger Frölunda 2,6 miljon kronor i intäkter. Till stor del är det biljettintäkter – det Frölunda säljer i souvenirer och annan kringförsäljning är knappt 100 000 kronor.

– Men sedan har vi kostnader för att vi spelar SM-final också. Spelarna får bonus, vi har högre hyra i Scandinavium och alla som har jobbat långsiktigt med oss får tillbaka lite också. Men visst tjänar vi bra med pengar på fullsatta Scandinavium, säger Ahdrian.

Fnyser åt priserna

Färjestads klubbdirektör Lars Glennert fnyser lite åt Frölundas höga biljettpriser.

– Vi tar 350 kronor för våra bästa biljetter. Och det tycker jag är hutlöst högt. 480 kronor är ett fantastiskt högt pris, säger Glennert.

Ahdrian försvarar sig mot Glennerts svingar och kontrar med att Frölunda erbjuder halverade biljettpriser för pensionärer och barn under 16 år.

Tomas Ros