SM-finalen inifrån med Per-Johan Axelsson

”Jag har stor respekt för Gerber”

HOCKEY
Per-Johan Axelsson.

Sitter på hotellrummet och kopplar av inför första finalen i morgon. Har ätit kvällsmat: flingor och smörgåsar efter bussresan upp från Göteborg och ska snart gå och lägga mig. Har inte fått den där riktiga finalkänslan än men den kommer nog i morgon.

Efter att ha varit borta från elitserien i sju år måste jag säga att jag är imponerad över hur bra serien är jämfört med när jag lämnade Sverige.

Och att möta Färjestad i en final är väldigt stort för mig. Ifjol åkte vi i Boston ut mot Montreal i Stanley Cup-slutspelet efter sju matcher så jag har revansch att fodra av både José Theodore och Sheldon Souray. Theodore är ju ute så nu är det ju bara Souray kvar så jag hoppas ta den också.

På tal om Souray och Zdeno Chara så hoppas jag alla förstår att det är två världsspelare. Souray var ruggigt bra i slutspelet förra året och Chara är ju Chara. Svår att rubba så det gäller att få honom att vända och vrida lite.

Det är svårt eller omöjligt att säga hur finalserien kommer att utveckla sig men jag tror att det blir mycket mer forechecking än mot Djurgården. Både från vår del och Färjestads. Målvaktsmatchen har diskuterats mycket och jag har stor respekt för Martin Gerber. Han imponerade i Anaheim förra året och är tät och täcker mycket utmed isen.

Henke Lundqvist har också imponerat på mig både i landslaget ifjol och i elitserien i år.

Ska bli intressant att se vem av dem som vinner matchen.

Det laget har mycket vunnet.

Jag är ju lite känd för att ofta prata med domarna men jag måste säga att innerst inne har jag fullt förtroende för att de kommer att sköta finalserien bra. De tre bästa domarna i mina ögon är Rådbjer, Kuben och Rönnmark så jag hoppas på någon av dom.

Har hittills ett VM-silver som bästa merit men i år hoppas jag äntligen få ett guld. Det vore fantastiskt som göteborgare att få vinna guld med Frölunda och jag hoppas på seger redan i första matchen ikväll.

P–J Axelsson , Berättat för , Martin Strömberg