SM-Finalen inifrån – med Sheldon Souray

”Det här var bara första matchen i en lång serie”

HOCKEY
Sheldon Souray.

Det är alltid skönare att vinna än förlora – givetvis. Men det här var bara första matchen i en lång serie, kanske upp till sju matcher. Jag är nöjd med min egen insats. Visst gjorde jag några misstag, men det viktigaste är att vi vann. Jag brukar inte fira en seger på något speciellt sätt. Efter matchen i går gick jag ut och käkade och tog det lugnt. Vill helst inte prata hockey efter en dag fylld av hockey och då är det skönt att koppla av hemma i soffan.

När jag kommer hem efter en match tittar jag gärna på en film. Ofta har min familj ringt från USA och det första jag gör innan jag ser filmen är att ringa och berätta hur matchen gick och hur jag mår.

Att koppla av framför teven passar mig perfekt. Jag är en film-älskare och ser gärna Fight Club, Tombstone, någon komedi eller varför inte en western. Visserligen kan western-filmer vara lite jobbiga, indianerna förlorar ju alltid? Många hockeyspelare är uppe i varv efter en match och har kanske svårt att koppla av och kunna sova. Inte jag.

Jag kan sova överallt. Men så har det inte varit jämnt. När jag var ung var jag uppe halva nätterna efter en match. Nu sover jag som en stock och det är skönt.

Min backkompis Zdeno Chara är ett föredöme och idol för mig. Han är superseriös efter matcherna och trampar på motionscykeln till alla har lämnat omklädningsrummet. Sedan ser han till att fylla på med näringsriktig mat och är lika noggran med det.

Jag kan ta en pizza efter en match – det stör mig inte.

Sheldon Souray berättat för , Tomas Ros