SM-finalen inifrån – med P-J Axelsson

”Färjestad kommer att få slita hårt för att slå oss hemma”

HOCKEY
Per-Johan Axelsson.

Vi har en hel del att förbättra till nästa match. Skridskoåkningen måste upp ett hack, spelet i power- och boxplay måste bli bättre. Framför allt måste vi sätta pucken i nät. När detta skrivs sitter jag och funderar i bussen på väg hem. Inför matchen kändes ju allt som vanligt. Vi värmde klockan kvart över nio på morgonen och laddade sedan upp på samma sätt som vi brukar.

Men sedan vet jag inte vad som hände. Vi hade bra chanser att ta ledningen i första bytet, men fick inte in pucken. Färjestad däremot satte sina chanser och därefter fick vi jobba i uppförsbacke.

Vi tappade flera gånger pucken på fel ställe i banan och lämnade våra backar ensamma. Det måste vi ändra på. Men att ligga under med 1–0 i matcher är ingen katastrof. Trots förlusten tycker jag faktiskt att vi gjorde en bra insats spelmässigt.

Men det var inte alls så fysiskt spel som jag hade förväntat mig, förmodligen beroende på att båda lagen hade vilat ganska länge.Jag räknar med att det blir tuffare och tätare i fortsättningen.

Min egen insats? Sådär. Jag hade en del chanser att göra mål, men lyckades inte få in pucken. Fram till nästa match ska jag bara ta det lugnt. Kanske ta en promenad på stan och skingra tankarna. För min och lagets del gäller bara att fortsätta tänka positivt, ladda om batterierna och försöka vinna nästa match. Vi har ett härligt publikstöd hemma i Scandinavium och vet att Färjestad kommer att få slita hårt för att slå oss där. Det är bara fullt ös som gäller.

P-J Axelsson berättat för , Emil Karlsson