Lundh om sågningen: Boork är patetisk...

HOCKEY

GÖTEBORG

Frölunda sågades jäms med fotknölarna efter första finalen och kallades fega av Sportbladets Lasse Anrell.

Idag kontrar Frölundas tränare Stephan Lundh.

- Anrell har ju alltid varit en Färjestadskille, säger Lundh.

Foto: ROGER LUNDSTEN
Stefan Lundh svarar på kritiken om att Frölunda spelar fegt.

Efter att ha hyllat Frölunda inför slutspelet valde flera krönikörer att gå till hårt angrepp mot Frölunda efter den första finalen. Bland annat Anrell som skrev att Frölunda "fegade ur" och att de var ett "skrämt lag".

- Det känns som ett påhopp och ingen hockeyspelare gillar att kallas feg. Det är en jäkla skillnad på att inte riktigt klara av att möta upp ett heltänt Färjestad och att vara feg, säger Lundh.

"Revanschmedel"

Flera andra krönikörer var också besvikna på Frölunda. Förre förbundskaptenen, numera expertkommentator för TV 4, Leif Boork menade att Frölunda köpt myten om sig själva och att Stephan Lundh verkade mätt vid en intervju i ena periodpausen.

- Det känns bara patetiskt att höra Boork men vi får ta det som revanschmedel för nästa match. Jag är säker på att alla killarna läser detta och att vi kommer att göra en betydligt bättre match i morgon (läs idag), förklarar Stephan Lundh.

Hur känner du för krönikörer eller tv-tyckare som ena dagen hyllar er som hjältar för att nästa dag såga er totalt?

- Jag har respekt för alla men har svårt med att de ofta agerar som vindflöjlar. Ena dagen är man kung och nästa inte vatten värd men jag förstår samtidigt att det kanske är så det måste vara, säger Lundh.

"Rent skitsnack"

Lundh instämmer ändå i delar av kritiken. Han tycker att Frölunda har detaljer i spelet som måste fungera bättre framöver.

- Vi måste upp både i fart och närkamper och bli lite kvickare på pucken. Våra backar måste få lite fler alternativ i egen zon. Samtidigt var det ju rätt nära att vi gick ikapp senast och då hade allt låtit annorlunda idag, förklarar Stephan Lundh.

Också Magnus Kahnberg läste Anrells krönika och hade synpunkter.

- Det är ju rent skitsnack att vi skulle vara fega. Det finns ingen i laget som är det. Däremot har han ju helt rätt i att vi måste in i skiten och vinna fler närkamper, säger Kahnberg.

Martin Strömberg

ARTIKELN HANDLAR OM