SM-finalen inifrån – med P-J Axelsson

HOCKEY
Axelsson.

Jag var rätt besviken efter matchen i söndags men idag känns det betydligt bättre. Vi tränade i förmiddags och efter det har jag bara slöat och gjort ingenting.

Alla i laget är grymt revanschsugna men vi behöver få upp farten i skridskoåkningen rejält. Den påverkar alla delar av spelet och skulle också råda bot på vårt usla powerplay. Jag vet att många supportrar är oroliga över det men om vi bara får bättre tempo så lovar jag att det kommer att lossna.

Jag har inte läst tidningarna i?dag men har fått höra om Sourays försök till psykningar av Högardh. Många tror kanske att det är något han har tagit med sig från NHL men jag måste säga att det är ovanligt där borta. Vet inte vad han försöker tjäna på det men om dom vill hålla på med sånt så gör det inte oss någonting. Vi bryr oss inte.

Jag tycker inte att första finalen var särskilt fysisk eller ful som många andra verkar göra. Själv var jag inte inblandad i något bråk och det var ovanligt tyst i snacket ute på isen. Ingen psykade mig i varje fall.

Vi måste hjälpa våra backar bättre med uppspelen och ge dom fler alternativ.

Krönikörerna som kallar oss i Frölunda fega och skrämda och mätta behöver jag väl inte ens kommentera.

Alla som förstår ishockey vet bättre än så.

P-J Axelsson berättat för , Martin Strömberg

ARTIKELN HANDLAR OM