– Souray är bara fjantig

Frölundas tränare till attack: Att slåss med klubban är inte tufft...

1 av 6
TITTA, VAD JAG GJORDE Sheldon Souray var inblandad i flera omdiskuterade sekvenser i den andra finalmatchen. "Man är bara så oerhört frustrerad", säger Souray.
HOCKEY

GÖTEBORG

Först hånades Färjestads NHL-tuffing Sheldon Souray i TV4:s direktsändning.

Sedan gick Frölundas tränare Stephan "Lillis" Lundh till angrepp:

- Jag tycker det är fjantigt av honom att åka omkring och slåss med klubban. Det är inte alls tufft tycker jag, säger han.

Efter första finalmatchen i Karlstad - då Färjestad vann med 4-2 - fick Frölunda kritik för att spela för mesigt.

I går log "Lillis" Lundh efteråt:

- På folk lät det som vi var käringar, men jag tror att dagens match visade en helt annan sida av Frölunda. Vi kan nämligen stå upp om det behövs, säger Stephan Lundh belåtet.

Färjestad kom ut och spelade på gränsen - ibland över den - redan från första nedsläpp. Sheldon Souray och Zdeno Chara smällde på i tid och otid, men spelarna i Frölunda vek sig inte en millimeter.

Tvärtom.

- Tittar man på Färjestads "tuffingar" och deras utvisningar under säsongen blir man inte direkt imponerad. Många är för snack, för slashingar och sådant skräp, säger Stephan Lundh.

"Det är farten som dödar"

- Det är inte tufft. För mig är en ishockeyspelare tuff om han vågar sticka in näbben i en tät situation, ta en smäll och sedan resa sig och spela vidare. Som om ingenting har hänt, tillägger han.

"Lillis" poängterar att Frölunda - med allt önskvärd tydlighet - visade hur man vinner matcher på ett hårt och ärligt sätt.

- Det är farten som dödar, det ska man aldrig glömma. Vi åkte mer skridskor än Färjestad i dag och därför vann vi också matchen.

Sheldon Souray åkte på fem tvåminutersutvisningar. Han slogs med Ronnie Sundin och Joel Lundqvist, attackerade målvakten Henrik Lundqvist efter avblåsning och avslutade sin misslyckade kväll i Scandinavium med att dela ut en ful slashing på Frölundas Peter Högardh.

Souray hånad

Dessutom åkte han till Frölundas bås efteråt och skrek:

- Come out and fight! (Kom ut och slåss).

Frölundas Joel Lundqvist - som var inblandad i många heta dueller med kanadensaren - intervjuades av TV4 i pausen mellan andra och tredje perioden.

Han hånade öppet Souray.

- Han åker och tror att han är världsmästare överallt. Media har målat upp honom som... Han är ju indianen som är så fräck, sa Lundqvist med ett leende, inte utan ironi i rösten.

Sheldon Souray vill inte ge sig in i någon ordväxling med Joel Lundqvist.

"Man blir frustrerad"

Han konstaterar bara:

- Vi diskuterar inte direkt våra familjeliv, om man säger så. I övrigt var det ingenting att orda om.

Kanadensaren medger att han några gånger klev över gränsen.

- När målen trillar in blir man naturligtvis frustrerad. Slashingen i slutet var en sådan grej. Man är bara så oerhört besviken, säger Sheldon Souray.

Han och Peter Högardh hade en tuff uppgörelse efter slutsignalen i Karlstad.

Souray lovade då hämnd.

- Jag visste att han var på isen, men när jag delade ut slaget" Nej, jag såg inte vem det var", säger han.

Med ett snett leende.

Frölunda har just kört över Färjestad med fart, eller med tuffhet som Stephan "Lillis" Lundh vill kalla det. I morgon smäller det igen.

Läs också:

Patrik Thornéus