”Riktigt fult, riktigt fegt”

Alfredssons attack efter Nordströms påhopp på Salo

HOCKEY

GÖTEBORG

Först knocken på Peter Forsberg.

Nu spearingen på Frölundas back Sami Salo.

Och nu är det Daniel Alfredssons tur att gå till attack mot Färjestads Peter Nordström.

- Jag det han gjorde mot Sami Salo var riktigt fult och riktigt fegt. Men det är inte första gången han är feg i det här slutspelet, säger Affe.

Foto: LASSE ALLARD
Var avstängd Efter att Peter Nordström knockade Peter Forsberg blev han avstängd i två matcher. I går kom nästa attack. Nordström gav Frölundabacken Sami Salo en spearing i ljumsken.

Det Alfredsson tänker på är kvartsfinal fyra mellan Färjestad och Modo den 10 mars.

Det var då Peter Nordström lyfte upp klubban och knockade Peter Forsberg i hans comeback i Karlstad den 10 mars, var det slutet på Foppas säsong.

Sa nej till VM

Och ingen har väl glömt vilket liv det blev efter den incidenten.

Modotränaren Kent Forsberg sa till och med att sonen Peter inte skulle spela VM om Nordström var med i VM-laget.

Nu gick det aldrig så långt, då Foppa tvingades säga nej till VM - delvis beroende på hjärnskakningen som Nordström gav honom.

Nu är Peter Nordström ifrågasatt igen.

Jagade efter

Efter 14.01 i sista perioden stötte han klubban i ljumsken på Frölundabacken Sami Salo långt ner i Frölundas zon. Salo föll illa och dundrade i sargen.

Den finske NHL-backen reste sig upp, drog av sig hjälmen och jagade efter färjestadsspelaren för att göra upp.

Men då hade Nordström redan hunnit kliva av isen - med ett nytt matchstraff.

-Det som retar mig är inte själva spearingen, utan att han gör en sådan sak när jag är bara någon meter från sargkanten, säger Sami Salo.

"Extra upprörd"

- När jag spelade hemma i Finland blev jag ögonvittne till en liknande händelse, då en spelare blev förlamad efter att ha åkt in i sargen på ungefär samma sätt. Därför gjorde det mig extra upprörd. Man beter sig inte på det sätttet. Jag har sett vad som kan hända.

När Peter Nordström knockade Peter Forsberg i kvartsfinal fyra, fick han fem minuter och game misconduct. Precis som igår. Det straffet leder inte till avstängning i nästa match. Men i Foppa-fallet rapporterades händelsen till disciplinnämnden och Nordström blev avstängd två matcher.

Måste agera snabbt

Nu är frågan vad som händer den här i gången.

- I NHL hade han blivit avstängd. Där rapporteras allt farligt spel och granskas efteråt, säger Daniel Alfredsson.

Men ska något hända i det här fallet är det bråttom. Nästa finalmatch spelas redan i morgon - en match som kan bli den sista på hela säsongen.

Mats Wennerholm