...men Joel Lundqvist skulle tacka ja

”Hur stort som helst”

HOCKEY

GÖTEBORG

Tre toppmatcher i rad.

Nu är Joel Lundqvist plötsligt med i VM-snacket.

- Det vore hur stort som helst, säger Joel om VM.

Foto: MICKE SOLEBRIS
Joel Lundqvist.

Många har tackat nej. Men om Joel Lundqvist får chansen blir det ja.

- Du, jag kan spela ytterforward eller var som helst om jag blir uttagen, förklarar Joel Lundqvist och skrattar.

Många har imponerats av Joel Lundqvists och Jari Tolsas uppoffrande fysiska spel i finalserien mot Färjestad. Nu höjs röster som vill se båda i VM.

- Det är jättekul att få credit för att man jobbar hårt men VM har inte funnits i mina tankar på hela säsongen, förklarar Joel.

Mindre spel

En säsong i samma lag som Daniel Alfredsson och de andra NHL-proffsen i årets Frölunda har inneburit lite mindre spel än vanligt för Lundqvists kedja. Men också en hel del på plussidan.

- Man lär ju sig otroligt mycket av en sån som Affe. Han har gett mig en hel del små tips om skott och annat, berättar Joel.

Joel har också varit en av de Frölundaspelare som stått upp mot Färjestads tunga backar. Och han kan förstå att Zdeno Chara blir frustrerad över domarnas nivå.

- Han är ju så pass lång att det är svårt för honom att inte ha klubban och händerna i ansiktet på en. Det måste vara svårt för honom att veta vilken nivå han får spela på, säger Joel Lundqvist.

"Kul få uppskattning"

På Lasse Anrells lista i går hamnade Joel nio placeringar före brorsan Henrik.

- Jag vet inte vilka matcher han har tittat på (skratt) men det är väl alltid kul att få uppskattning, säger Joel Lundqvist.

Frölundas spelare om att delta i VM

Martin Strömberg

ARTIKELN HANDLAR OM