Fem spelare klara för Timrå

Förstärker från Finland och Modo

HOCKEY

Timrå har gjort klart med fem nya spelare till nästa säsong. Två är målvakter och tre är forwards.

Fredrik Warg jublar efter ett mål mot Timrå. Nu byter 25-åringen Modo mot – Timrå.

Årets säsong slutade snöpligt för Timrå. Laget åkte ut i den sjunde och avgörande kvartsfinalen på hemmaplan mot Djurgården.

Nu har förberedelserna inför nästa säsong startat och på torsdagen gjorde klubben klart med tre forwards.

Janne Laakkonen, 23, Mattias Wennerberg, 23, och Fredrik Warg, 25, är spelare som ska förstärka, den redan starka, truppen. Laakkonen kommer närmast från HPK Hämeenlinna, Finland. Han beskrivs som en spelskickig forward som producerar mycket poäng. Wennerberg och Warg har tillhört Modo sedan juniortiden. Förstnämnde har spelat fyra säsonger med Modo i elitserien. Han inledde säsongen 2002 med att leda elitseriens målliga vilket gav honom chansen i Tre Kronor. Denna säsong har han fått sparsamt med istid och han har även varit utlånad till allsvenska Björklöven.

Warg har spelat sex säsonger för Modo men har inte riktigt fått sitt genombrott där. Som grund till klubbytet menar han att han kört fast lite i Modo och vill pröva något nytt.

Tränaren Kent Johansson är mycket nöjd med dessa tre värvningar och ger sin syn på varje spelare i en kommentar till klubbens hemsida:

- Laakkonen är en spelskicklig och intressant forwardstyp som jag tror kommer att göra mycket nytta för oss. Wennerberg är i mina ögon en powerforward som jobbar hårt i alla lägen, oöm och jobbig att möta för motståndarna. Han har också visat att han har målsinne. Warg har mer potential än han fått visa i Modo. En tvåvägsspelare med bra blick för spelet.

Timrå har även gjort klart med ett helt nytt målvaktspar till nästa säsong. Den tänkta förstemålvakten har klubben hämtat från Espoo Blues, 19-årige Mika Oksa.

– Oksa har varit förstemålvakt i Espoo Blues. En målvakt som vår målvaktstränare Mika Tarvainen har ett gott öga till. Vi hoppas och tror att Oksa kan bli samma utropstecken för föreningen som Kimmo Kapanen blev, säger sportchefen Kent Norberg.

Den andra målakten Timrå har värvat är Johan Asplund. Han kommer närmast från kvalserielaget Nyköping. På meritlistan har han ett SM-guld med Brynäs 1999. Asplund har skrivit kontrakt på ett år plus ett år.

I och med dessa två målvaktsvärvningar tvingas Kimmo Kapanen och Jimmy Danielsson lämna klubben. Kapanen har denna säsong haft stora skadeproblem och Timrå vågar inte satsa på honom som förstemålvakt nästa säsong.

Läs också:

Daniel Markne

ARTIKELN HANDLAR OM