Luleå värvar från Bajen och Mora

...och Brynäs hämtar från Norge

HOCKEY

Luleå har gjort klart med en ny forward till nästa säsong. Det är 28-årige Ragnar Karlsson som denna säsong spelat i Hammarby. Där producerade han 34 poäng på 44 matcher.

– Han passar väl in i vår spelstil och kommer att göra nytta för oss, säger Luleås klubbdirektör Johan Strömwall till klubbens hemsida.

Karlsson är en tuff och skridskoskicklig forward som lär ha värvats som ersättare till Per Ledin. Sistnämnde har sedan tidigare gjort klart med Färjestad.

Karlsson har tidigare i sin karriär spelat för både Modo och Linköping i elitserien.

Norrbottningarna har även skrivit kontrakt med en ny förstemålvakt. Det är Tero Leinonen som varit en stor bidragande orsak till att Mora lyckades klara sig kvar i elitserien denna säsong. Kontraktet gäller över två säsonger. I och med värvningen av Leinonen finns ingen plats för Kristian Anttila som tillhört Luleå. I samförstånd med Anttila river klubben hans kontrakt och lämnar därmed Luleå.

Brynäs som på torsdagen avslutade sin kvalserie med förlust mot Leksand (2-3) har gjort klart med en ny spelare. Det är norrmannen Lars-Erik Spets, 20, som kommit överens med Gävle-laget. I vår spelar han B-VM för sitt Norge.

Daniel Markne

ARTIKELN HANDLAR OM