Malmöduo klar för HV 71

Petrasek och Hannula lämnar krisklubben

HOCKEY

HV71 har gjort klart med två nya spelare.

Båda värvas från nedflyttade Malmö.

Backen David Petrasek och forwarden Mika Hannula.

Förra säsongen vann HV71 SM-guld. I år hamnade laget utanför slutspel och nu väntar en storstädning i truppen.

På torsdagen gjorde klubben klart med två nya spelare. Backen David Petrasek, 29, och Mika Hannula, 26, som båda närmast kommer från Malmö. Dessa två spelare hade en klausul i sitt kontrakt som gjorde att de fick bryta sitt kontrakt om klubben degraderades till allsvenskan. Sedan tidigare har även Björn Melin gått samma väg, från Malmö till HV71.

Petrasek kommer hem

Petrasek har HV71 som moderklubb och spelade sex säsonger med Jönköping-klubben innan han år 2002 lämnade klubben för spel i Malmö. Skåne-klubben har han tillhört sedan dess. Kontraktet sträcker sig över två år.

– David är en frän, stark och tufft spelade back som har ett bra skott. Under sina fem år i Malmö har han utvecklats till en mycket stabil elitserieback, säger sportchef Fredrik Stillman i en kommentar.

Hannula spelade tre säsonger i Malmö innan han år 2003 åkte över och spelade en säsong i AHL för Houston Aeros. Inför den nyss gångna säsongen återvände han till Malmö igen. Där producerade han 23 poäng på sina 47 spelade matcher.

Peltonen lämnar

Nu har skrivit ett treårskontrakt med HV.

– Vi känner oss jätteglada att vi knutit Mika till oss, han är en spelare av absoluta toppklass. Han är en stark, skridskoskicklig och intensiv spelare som har en stor arbetskapacitet och är dessutom målfarlig, säger Stillman om värvningen.

Samtidigt meddelar klubben att Kimmo Peltonen valt att lämna Hv71 och flytta hem till Finland igen.

Han hade egentligen ett år kvar på kontraktet men bryter nu det.

Daniel Markne

ARTIKELN HANDLAR OM