...och Nielsen sticker också

Klar för Timrå – skrev på i dag

HOCKEY

Spelarflykten från Malmö fortsätter.

Danske landslagsmannen Frans Nielsen väljer, som väntat, spel i Timrå kommande säsong

Efter att Malmö degraderats till allsvenskan har de många spelare i klubben sökt sig till andra elitserieklubbar. Björn Melin, David Petrasek och Mika Hannula har värvats till Hv71. Nu försvinner även dansken Frans Nielsen, 20, som kommit överens med Timrå om ett tvåårskontrakt.

– När Malmö ramlade ur elitserien kände jag att det var läge för ett miljöombyte. Jag kände att jag ville fortsätta spela elitseriehockey. Timrå IK:s spelsätt och hur föreningen i stort arbetar tilltalar mig. Jag tror att spel i Timrå är det bästa alternativet för min fortsatta utveckling, säger Frans Nielsen till klubbens hemsida.

Nielsen har tillhört Malmö de senaste fyra säsongerna. Denna säsong gjorde han 15 poäng i elitseriens grundserie och nio poäng i kvalserien. I Timrå blir han klubbkamrat med en annan dansk, nämligen Peter Regin.

Timrå har sedan tidigare också värvat målvakterna Mika Oksa (Espoo), Johan Asplund (Nyköping), backen Anton Strålman (Skövde) och forwardstrion Janne Laakkonen (HPK Hämeenlinna), Fredrik Warg (Modo), Mattias Wennerberg (Modo).

Daniel Markne

ARTIKELN HANDLAR OM