Percy Nilsson: Nu får det vara nog

Foto: KRISTER HANSSON
LÄMNAR SCENEN Percy Nilsson lämnar ordförandeposten i Malmö efter 21 säsonger. I förra veckan dömdes han till ett års fängelse för skattebrott.
HOCKEY

MALMÖ/MARBELLA

Percy Nilsson funderar på att lämna ordförandeposten i Malmö Redhawks.

– Jag ska ta ett rejält snack med valberedningen nästa vecka, säger han.

Percy Nilsson säger att han har funderat på saken sedan årsskiftet och att han meddelat ishockeyföreningens styrelse.

– Jag har sagt att det förmodligen blir sista året som jag sitter ordförande, efter 21 år så får det kanske räcka, säger han till TT.

Förra veckan dömdes han till ett års fängelse för skattebrott. Det är inte den direkta orsaken till funderingarna, hävdar han, även om det självklart påverkat honom.

– Jag har ju haft ett åtal hängande över mig i sju år och mitt liv har kanske förändrats av det – nu får det vara nog. Ordförandejobbet kräver mycket tid och med de regler som finns i idrottsvärlden när man inte vet om man gör rätt eller fel så är det alldeles för farligt att sitta där, säger Nilsson.

I Marbella

Han anser själv att han följt gällande regler och de råd han fått av experterna.

Percy Nilsson befann sig i Spanien på onsdagen, på sin golfanläggning i Marbella.

Kommer du tillbaka?

– Ja, ha-ha, resan var planerad sedan tidigare. Det här är ingen flykt, säger han.

Om Malmö Redhawks säger han att det säkert finns folk som kan driva föreningen vidare utan honom.

– Jag tänker inte lämna föreningen, men ska fundera väldigt noga över om jag ska sitta kvar som ordförande. Om ungefär en vecka har jag bestämt mig definitivt, säger Percy Nilsson.

Slutar Nilsson som ishockeybas kommer all tid att ägnas åt hans andra projekt, arenabygget i Hyllie – ett projekt som även Malmö Redhawks kommer att nytta av, påpekar han.

Byggplaneringen är klar och i september ska kommunfullmäktige i Malmö besluta om projektet.

Fusk med spelarlöner

Direkt efter domen i Malmö tingsrätt förra veckan meddelade Nilsson att han tar time-out och att vice ordföranden Mats Engstrand tar över som föreningens ordförande fram till årsmötet i juni.

Åtalet mot Percy Nilsson gällde klubbens redovisning av spelarlöner åren 1995–1997. Enligt domen har klubben från juni 1996 och framåt medvetet lämnat felaktiga uppgifter till skattemyndigheten. På det sättet missade staten 2,9 miljoner kronor i arbetsgivaruppgifter.

Även den tidigare klubbdirektören Sune Moberg dömdes för grovt skattebrott och grovt skattebedrägeri.

Bildextra

TT