SVT-experten nobbar anbuden – stannar i Västerås

Tornberg tar över A-juniorlaget

HOCKEY

SVT:s hockeyexpert Johan Tornberg uppvaktades av flera elitserieklubbar – men den gamle VM-guldhjälten stannar i Västerås.

Tornberg tar över klubbens A-juniorer.

– Nu ska vi se till att få upp våra egna juniorer.

Foto: Aftonbladet/Arkiv
Stannar i Västerås. Johan Tornberg har uppvaktas av flera elitserieklubbar och varit aktuell för huvudtränarjobb, men nu har SVT-experten bestämt sig för att ta över Västerås A-juniorlag.

Ett flertal elitseriekubbar och allsvenska lag har uppvaktad den förre elitbacken och hört sig för i tränarfrågan inför nästa säsong, men Tornberg har bestämt sig för att bli kvar i Västerås och arbeta med klubbens ungdomsverksamhet.

I fjol matchade Tornberg B-juniorerna till SM-semifinal – nästa säsong ska han, tillsammans med gamla Västerås-profiler som Lars Ivarsson och Per "Hellas" Hellenberg, att ansvara för A-juniorerna.

– En kanonkonstellation. Tre ledare som har hållit å med juniorhockey ett bra tag. Vi vill alla utvecklas och gå vidare med våra tränarkarriärer och vi strävar hela tiden framåt. Dessutom har vi erfarenhet av elitserie- och landslagshockey, säger Tornberg till Vestmanlands läns tidning.

Tornberg väntar tillsammans med sin Maria ett andra barn och planerar att flytta in i en villa i Mälarstaden.

– Jag trivs bra i VIK. Man vill ner till Rocklundahallen varje kväll i veckan och träna med grabbarna.

Anders Burström