Ny center och målvakt – men stor backbrist

Djurgårdens tränare: Vi måste ha in tre backar till

HOCKEY

En ny center från Hammarby, en nygammal målvakt från Almtuna.

Djurgården fyller på i truppen till elitserien nästa säsong.

– Men vi måste ha tre backar till, säger nye tränaren Challe Berglund.

En kan vara på väg att bli klar: Jesper Björck.

Ekonomiskt hårt ansträngda Djurgården fortsätter satsa på stockholmare i elitserielaget kommande säsong.

Senast in: Johan Eneqvist, 23, center från Hammarby och Petter Rönnqust, 32, målvakt från Almtuna.

– Johan är en intressant spelare med potential att slå igenom rejält på elitnivå som nu kommer till oss. Petter är en riktig djurgårdare som vi får tillbaka. Det är viktigt att veta att vi har tillgång till två bra målvakter i truppen, säger tränaren Hans Särkijärvi till hemsidan. Rönnquist, 32, bildar målvaktspar tillsammans med Teemu Lassila.

– Nu har vi två målvakter som vi litar på och även framåt ser det bra ut, där ska vi bara ha in en gubbe till, säger tränaren Challe Berglund till sportbladet.se.

Men backsidan ser än så länge svag ut.

Där finns än så länge bara fyra namn: Adam Andersson (ny från Mora), veteranen Ronnie Pettersson, Jonas Liwing (ny från Oskarshamn) och Daniel Fernholm.

– Vi hade gärna behållt både Johnny Oduya och Staffan Kronwall. Men det verkar som de vill testa spel i farmarligorna i USA och vi har väl nästan räknat bort båda, säger Challe Berglund.

I dag på eftermiddagen presenterade Djurgården en backvärvning – enligt klubbens hemsida har Dif muntligen gjort klart med Jesper Björck, som de senaste två säsongerna representerat Brynäs.

Sportbladet