Baksmällen

Frikväll på innekrog i lördags - skrällförlust i går

Foto: krister halvars
Inte sig lik Ronnie Sundins Frölunda var inte att känna igen i gårdagens match mot Djurgården. Möjlig orsak: Uppladdningen hade inte varit som vanligt. Efter Leksandsmatchen i lördags åkte laget inte hem - utan till Stockholm och Brolins krog Undici.
HOCKEY

Frikväll i Stockholm i lördags med middag på innekrogen Undici.

I går största förlusten på 111 elitseriematcher för Frölunda.

- Jag litar på mina killar att de skötte sig i lördags. Jag tror inte att det var frikvällen som gjorde att vi förlorade mot Djurgården, säger tränaren Stephan Lundh.

Foto: KRISTER HALVARS
Toppen mot botten Djurgården hade innan denna match bara vunnit tre. Frölunda hade vunnit elva och låg i topp.

Efter matchen mot Leksand i lördags satte sig Frölunda på bussen och åkte till Stockholm.

Vanligtvis direktchartrar Frölunda flygplan och åker hem efter varje bortamatch.

Allt för att spelarna ska så mycket tid med familj och i hemmet som möjligt.

Men i helgen hade lagledningen och spelarna fattat beslutet att inte åka hem till Göteborg utan istället få lite fritid i Stockholm.

-Vi gör så en eller två gånger per år. Det är bra för grabbarna att träffas utanför hockeyn också.

Inget alkoholförbud

Väl i Stockholm på lördagskvällen fick spelarna ledigt. En del gick till innekrogen Undici där bord var bokade och några valde andra näringsställen i huvudstaden.

- Vi har inte förbud mot alkohol - det behövs inte. Spelarna i Frölunda sköter sig, säger Stephan Lundh, tränare i Frölunda.

Spelarna hade fått direktiv att 24.00 skulle de vara tillbaka på hotellet.

- Jag gick inte och kollade på varje hotellrum om killarna var inne. Sånt behövs inte i Frölunda. Det går inte att vara hockeyspelare på elitnivå och munna. Sånt straffar sig själv och det är förräderi mot laget. Då blir man inte kvar i Frölunda, säger Stephan Lundh.

I söndags hade Frölunda träning 12.00 och enligt Lundh var det bra fart på träningen, trots frikvällen.

Missade markering

Men i går kväll var Frölunda inte på tårna och trots 8.28 i powerplay lyckades man inte göra mål. Laget missade även markering i egna zonen vid flera tillfällen - ovanligt av mästarlaget.

Kämpade bra

- Bara för att vi förlorade mot Djurgården tänker vi inte ändra vårt upplägg i framtiden att ha frikvällar. Vi förlorade mot ett Djurgården som kämpade riktigt bra och spelade smart. Jag kan inte klandra mina grabbar för att förlorat första matchen på femton omgångar, säger Stephan Lundh.

Så påverkar alkohol din kropp

Tomas Ros