”Jag skäms å Dif:s vägnar”

Wikegård sågar sina gamla fans - ståplatsen gapar tom

Foto: KRISTER HALVARS
DJURGÅRDENS HEJARKLACK Succématch mot serieledarna - men hemmafansen var inte särskilt exalterade. Bara 7202 personer hade kommit till en ödslig Globen.
HOCKEY

Stor och stark i fotboll.

Men i hockey är Djurgårdens klack liten och nästintill tyst.

- Djurgårdens hockeyfans är de absluta sämsta i Sverige för närvarande, säger Niklas Wikegård, tidigare tränare i Djurgården.

Wikegård tränade tidigare Djurgården.

Överallt i Sverige har hockeyn ett starkt fäste med väl tilltagna publiksiffror och bra tryck i arenorna.

Men inte i Globen.

I går kväll reagerade till och med Djurgårdens förre tränare och legendaren i djurgårdskretsar, Niklas Wikegård, på hur tyst och tråkig stämning det är när Djurgården spelar.

"En skandal"

I SVT:s Hockeykväll ägnade han sin slutpläddering åt att dela ut rött kort till Djurgårdens fans.

- Jag vill bara säga att det är skandal att det inte är fler Djurgårdsfans på matchen. Tomt på ståplats. Trots att fotbollen lagt ner för säsongen. Djurgårdens hockeyfans är de absolut sämsta i Sverige för närvarande. Jag skäms på Djurgårdens vägnar, säger Niklas Wikegård.

Även Djurgårdens spelare har märkt av att klacken faktiskt blivit ännu mindre och sämre säsongen 2005-06.

- Visst märker man av att klacken inte är där. Det är en otrolig känsla att komma in på isen och höra att klacken finns på plats, säger Daniel Rudslätt.

Rudslätt tycker det är synd att inte fler klack-folk kommer på hemmamatcherna.

- Vi behöver en extra skjuts därute på isen. Men just nu är väl hockeyn i en svacka och fotbollen är nummer ett för Djurgårdens fans, säger Rudslätt.

Billigare säsongskort

Bygget av en ny ståplats är bara ett av flera publikfriande drag som gjorts för att charma fansen. Djurgården har även sålt säsongskort för 995 kronor för att ta död på ryktet att det är dyrt att gå på hockey. Men även den satsningen har floppat.

Sportbladet rankar elitserielagens klackar

Tomas Ros