Seger för Modo mot Mora

Lückner ändå missnöjd: ”Vi vågar inte spela ut”

HOCKEY

Mycket stor Modo-dominans första perioden och 3–0 efter mindre än 16 minuter. Ändå var Mora med i matchen i Kempehallen ända in i slutminuterna.

– Vi har så många förluster bakom oss och vågar inte spela ut, sade Modo-tränaren Harald Lückner sedan Modo till slut tagit sig samman och lyckats vinna med 5–2.

Modo rivstartade elitserien och hade 15 poäng efter åtta omgångar men kom sedan av sig helt poängmässigt och hade fram till tisdagen bara tagit två poäng på sex matcher.

– Tycker vi gjort flera bra matcher, men vi har haft lite motflyt, sade Lückner.

Det hade inte Modo inledningsvis mot Mora. Helt klart var att Lückner anbefallt full fart framåt från start.

– Vi hade bestämt att visa vem som var herre och vem som var hund...och vi var ju strålande de första 18 minuterna.

Utdelning blev det också, tre gånger om och efter 3–0 efter 15.48 fann Moras tränare Harri Lindell för gott att ta timeout och byta ut målvakten Petri Vehanen mot Daniel Sperrle.

Vehanen hade dock varit bra – men chanslös – på alla tre målen. Skotten som gav 2–0 och 3–0 tog dessutom på Håkan Bogg och ställde finländaren helt.

Ett sent reduceringsmål av Mora i första perioden gav Dalalaget energi och Modo blev stundtals tillbakapressat i andra perioden.

Lite på gång

– Vi var lite på gång där när utvisningen kom, sade Moras andretränare Pär Djoos.

Utvisningen han talade om var på 2+5 minuter (och automatiskt matchstraff) på Ross Lupaschek, som slog ned Modos lagkapten Per Svartvadet.

Det enda den långa utvisningen förde med sig var dock att Modo tog hand om puck och spel. Något mål blev det inte.

Mora gav inte upp och mitt i tredje perioden dunkade backen Jarmo Kultanen in 2–3-reduceringen och fick Modo ordentligt i gungning.

Men Modos speciellt målskytt, Miloslav Horava, gjorde sitt andra mål inför kvällen – och nionde för säsongen – efter 12.19 och frälste sitt lag och Modo.

– Det kändes som att Modo var lite oroliga sedan vi reducerat och jag tycker det var en skitutvisning som Peter Nolander fick. Det kändes som att domaren Christer Lärking var skyldig Modo den sedan vi gjort 2–3 i powerplay, klagade Pär Djoos, men sade också snabbt:

– Men nyckeln till Modos seger var första perioden.

Men trepoängaren blev kostsam, då Per Svartvadet, center och bäst på banan, tvingades utgå knäskadad i mitten av tredje perioden.

Sedan tidigare har Modo en annan toppcenter, Rastislav Pavlikovis, på skadelistan.

– Vi får se på träningen om han kan var med mot Djurgården på torsdag. Jag pratar hellre om de spelare som är med, men jag måste erkänna att vi börjar få ont om centrar, sade Harald Lückner.

TT