Södertäljes målhunger tog Timrå på sängen

Taavola: ”Stanas räddningar var avgörande för matchens utveckling”

HOCKEY

Måltorkan förbyttes till målfest – och Södertälje SK stod som stora segrare i Timrå efter segern med 5–2 (1–2, 0–3, 1–0).

När det äntligen fanns gott om målskyttar i SSK-laget hyllade tränaren Ulf Taavola sin målvakt Ratislav Stana.

– Stana storspelade i början av matchen och gjorde några ruskiga räddningar – helt avgörande för matchens utveckling, menade Taavola.

Och så var det nog, för Timrå startade matchen bäst – men klarade inte av att överlista den slovakiske landslagsmålvakten.

Södertäljes spelare har under de 15 första matcherna bara mäktat med att göra 22 mål – sämst i elitserien. Därför blev Timråspelarna lite tagna på sängen när SSK-spelarna plötsligt visade upp en mördande effektivitet i sina skott och avslutningar.

I eget mål

Mika Oksa i Timråmålet hängde inte alls med när Jan Huokko klippte in 1–0 direkt efter tekning. Ratislav Stana var lika överraskad och överrumplad när en SSK-försvarare nio sekunder senare sträckte fram klubban och styrde in Christian Söderströms chanspassning bakom egen målvakt.

Södertälje visade upp ett starkt spel i box play – och hade samtidigt styrkan att utnyttja spel i numerärt överläge då Dragan Umicevic håller sig framme och slår in 2–1 förbi en helt överspelad Mika Oksa i Timråmålet.

Huokko jagar målrekord

Den 31-årige backveteranen Jan Huokko har målrekordet i elitserien för backar. Han prickade in 21 mål när han spelade i Leksand. Huokkos skottstyrka finns kvar – han pangade in sin sjätte mål för säsongen då han stänkte in 3–1 och fick Timrå rejält i gungning.

Christoph Brandner avgjorde matchen då han 51 sekunder senare ökade på ledningen till 4–1, och när Miroslav Zalesak prickade in det femte målet för kvällen var SSK:s målrekord den här säsongen ett faktum och Timrå ett förlorat lag.

– En mycket märklig match. Vi hade inte alls någon fel inställning utan jobbade riktigt bra på isen. Men vi föll offer för en rad tillfällighetsmål. Pucken studsade verkligen Södertäljes väg i kväll, konstaterade Timrås tränare Kenta Johansson.

Timråtränaren fick en hel del att tänka på efter den största förlusten för säsongen. Timrås försvar som verkat så stabilt höll inte måttet och det var lite för lätt att överlista målvakten Mika Oksa som blev kvar på isen när puckarna sökte sig in högt uppe i nättaket.

I Södertälje var Ulf Taavola minst sagt nöjd med sitt hela sitt manskaps arbetsinsats och ett extra plus gick till målvakten Ratislav Stana och tvåmålsskytten Jan Huokko samt spelskicklige slovenen Anze Kopitar.

TT