”Leksand måste inrikta sig på kvalserien”

Lasse Granqvist kritiks efter ny Leksands-förlust

HOCKEY

Leksands mardröm i elitserien fortsätter.

2–5 mot Linköping i kväll etsar fast laget som tabelljumbo – och nu kommer svidande kritik.

– Det här håller inte. Leksand måste redan nu inrikta sig på kvalserien, dundrade Radiosportens Lasse Granqvist i direktsändning.

Foto: Lasse Allard/Arkiv
Kritisk. Lasse Granqvist var tuff i sin kritik av Leksand efter 2–5-förlusten mot Linköping.

Matchklockan hade tickat fram till 5.30 av den första perioden när Mikko Luoma ordnade 1–0 för Linköping...

...och satte fart på ett nytt jätteras för Leksand.

Ulf Söderström och Sami Torkki gasade på till 3–0 in till den sista perioden – och när allt var över skrevs slutsiffrorna till 5–2.

Den trettonde förlusten etsar fast Leksand sist i tabellen.

– Vi gjorde alldeles för många misstag och det håller inte mot lag som Linköping. Vi måste genast minska dessa om vi ska ha någon som helst chans i sådana här matcher, säger assisterande tränaren Per-Erik Eklund till TT.

Inför ett utsålt Cloetta Center – 8 500 åskådare – showade istället Ulf Söderström rejält.

Söderström producerade ett mål och tre assists och bjöd på en hel del artisteri.

– Det är viktigt att ha en bra känsla på planen och den har jag verkligen hittat under hösten. Inte bara när det gäller att producera poäng, utan det fungerar jättebra spelmässigt. Vår kedja har hur kul som helst ihop, säger stjärncentern som efter 17 omgångar har 14 poäng (4 mål och 10 assist.

2–0 var något av årets mål i hemmahallen, medan passningen till kedjepolaren Tim Erikssons 4–1 förmodligen är den läckraste assisten.

Vid den läckra fullträffen höll Ulf i pucken länge, fintade bort backen och lurade sedan även ned målvakten Tomas Duba liggande. Sedan var det bara att lyfta upp pucken i nättaket.

– Alla mål är lika viktiga, men jag måste erkänna att det är roligare att göra ett snyggt mål. Man spelar ju även ganska mycket för publiken och vill bjuda på sådant, säger Söderström.

Anders Burström, TT