Effektivt Brynäs vann i Mora

Boork: Jag är mycket nöjd.

HOCKEY

Brynäs vann den viktiga bortamatchen mot Mora med 4–1.

Därmed är Gävlelaget sex poäng före Mora i tabellen.

– Jag är mycket nöjd med hela laget, sade Brynästränaren Leif Boork nöjt efter matchen.

Om Mora lyckats vinna matchen hade laget haft lika många poäng som Brynäs, nu skiljer sex – och upp till slutspelsplats är det fem poäng för Mora. Däremot är det endast målskillnaden som håller Mora över strecket ner till kvalserien.

Ska Mora lyfta i tabellen måste laget förbättra en del. Mot Brynäs bjöd Mora på för mycket. Markeringen när Lars-Erik Spets gjorde Brynäs första mål var helt obefintlig. Vid Brynäs andra mål, 1–2, missbedömde Morabacken Calle Bergström en studsande puck totalt varpå Ove Molin i friläge säkert satte pucken. Moras markering vid 1–3 var också helt borta, Mathias Månsson stod helt fri framför Daniel Sperrle och kunde raka in pucken.

– Första Brynäsmålet såg inte otagbart ut, det som händer före andra får inte hända på denna nivå, suckade Mora-tränaren Harri Rindell.

– Vi var inte bra, lyckades inte alls med den taktik vi hade pratat om före matchen och hittade inga motvapen mot ett duktigt Brynäs, fortsatte han.

Om Rindell satt med hängande huvud var Brynäs-tränaren Leif Boork mer nöjd.

– Detta var vår första seger på bortaplan under full tid så visst är jag nöjd. Jag måste berömma vår fjärdefemma och speciellt Lars-Erik Spets som verkligen angav en riktigt positiv ton i den första perioden, sade Boork.

Mora försökte inför sista perioden vaska om i laget men det var fruktlöst. När Mora anföll hamnade laget egentligen bara i sarghörnen eftersom Brynäs visade upp ett tätt försvarsspel. Det var aldrig riktigt farligt framför målvakten Johan Holmqvist.

Det märktes inte heller att Brynäsveteranen Ove Molin tvingades se sista perioden från sidan sedan han fått ett felskär i slutet av andra perioden och brakat in i sargen och skadad en skuldra.

– Det var inget ojuste. Molin är undersökt, och bandagerad, av Moras läkare men vi vet ännu inte hur allvarlig hans skada är, berättade Boork.

– När han blev skadad valde jag att gå ner lite på spelare och använda de lite mer rutinerade spelarna vi har i laget. Det känns tryggt att ha såna som Tommy Sjödin och Andreas Dackell att luta sig emot, avslutade Boork.

Sune Karlsson/TT