ÄNTLIGEN

Andra segern för Leksand - då höll taket på att lyfta i Ejendals Arena

HOCKEY

LEKSAND

När slutsignalen gick i knökfulla Ejendals Arena höll taket fullständigt på att lyfta.

Leksand stod äntligen stod som segrare igen.

Mot ärkerivalen Brynäs - dessutom.

- Nu vågar man äntligen gå till affären och köpa mjölk, säger lagkaptenen Niklas Persson.

Foto: ULF PALM
ISLOSSNING Jens Bergenström vrålar ut sin glädje efter att ha satt 4-1 mot ärkerivalen Brynäs. Leksand firade som om de hade vunnit en SM-final.

Spelet har inte fungerat, tränaren Pirro Alexandersson har redan fått sparken och inför matchen mot Brynäs hade Leksand bara en enda seger den här säsongen - hemma mot Modo den 22 oktober.

Nästan avsågat.

Redan uträknat.

Då kom kanske vändningen.

- Vi har inte gett upp, absolut inte. Med trepoängssystemet går det snabbt uppåt och vi har fortfarande allt i egna händer, säger Niklas Persson.

Inledde krampaktigt

Som vanligt inledde Leksand krampaktigt, hamnade som vanligt i underläge, men sedan hände någonting väldigt, väldigt speciellt för hösten.

- När vi gjorde 3-1 lossnade det. Plötsligt fungerade allt, till och med passningarna satt på bladet. Det har inte hänt på hela säsongen.

Leksand visade att laget har kapacitet. Laget uppträdde aggressivt och spelarna hittade sina positioner ute på isen.

Brynäs var chanslöst.

"Mentala spärrar"

- Det handlar om mentala spärrar. När vi känner oss trygga kan vi spela ut på ett annat sätt. Som i slutet av matchen i dag, säger Niklas Persson.

- Tidigare har vi hela tiden fått jaga och då blir det inte bra. Rädslan att förlora blir större än viljan att vinna och då blir allting bara fel.

7 650 åskådare hade sökt sig till Ejendals Arena - fullsatt, förstås - och publiken hade redan börjat misströsta när Niklas Persson satte 2-1 i andra perioden.

- Det har varit jobbigt att bara förlora och förlora inför en sådan här fantastisk publik. Man vill ju ge någonting tillbaka, men det har vi inte lyckats med tidigare. Synd, jag förstår om fansen hittills är besvikna på oss.

När slutsignalen gick kokade hela arenan. Publiken stod upp och applåderade sina hjältar och spelarna kramade om varandra som om laget precis avgjord en SM-final i sudden death.

Passande uppehåll

- Nu är det landslagsuppehåll, men visst hade jag velat spela lite till. Nu när man är på gång, menar jag. Samtidigt har vi en del skador och då passar det ju med en träningsvecka, säger Niklas Persson.

Lättad som få.

ETT SVART FACIT

Patrik Thornéus

ARTIKELN HANDLAR OM