Återförenad superduo – då vände Modo

HOCKEY

SÖDERTÄLJE

Splittrade i tre raka matcher.

Men i sista perioden mot SSK var superduon Per Svartvadet och Andreas Salomonsson tillbaka - och vände och vann matchen på fyra minuter.

– Det funkade rätt bra när vi körde tillsammans, säger Per Svartvadet.

Foto: BILDBYRÅN
Succéduon Per Svartvadet, med ryggen mot kameran, och Andreas Salomonsson fixade segern mot SSK. I bakgrunden Pasi Tuominen.

Det var efter Modos förlustmatch mot Färjestad som tränaren Harald Lückner bestämde sig för att sära på Per Svartvadet och Andreas Salomonsson.

Ett lyckat drag: Modo vann de två följande matcherna.

Återförenade

Och de två inledde i varsin kedja även mot Södertälje, men efter två mållösa perioder och underläge 0-1 var Svartvadet och Salomonsson återförenade.

Ett lyckat drag, det också.

- Jag parade ihop dom inför sista perioden. Det kan ha varit lite matchavgörande, säger Harald Lückner.

"Lite"?

Efter knappt tre minuters spel sköt Per Svartvadet in kvitteringen assisterad av Andreas Salomonsson.

"Nyttigt att byta kedja"

Samma sak vid 2-1-målet, bara två minuter senare. "Salle" var iskall när han hittade sin kedjekamrat, som fick öppet mål där han stod vid bortre stolpen.

Miloslav Horava hann emellan med sitt 3-1-mål innan Andreas Salomonsson avslutade Modos urladdning i sista perioden med att slå in pucken i tom bur.

- Det kan vara nyttigt att byta i kedjorna ibland. Vi har ju inte spelat ihop de senaste matcherna. Men det funkade rätt bra när vi körde tillsammans nu, säger Per Svartvadet.

Stefan Persson