Boumedienne på väg till SSK

Södertälje förstärker med back och center

HOCKEY

SÖDERTÄLJE

Ny blytung förlust för SSK.

Nu hoppas krisklubben kunna förstärka med en landslagsspelare: Josef Boumedienne, 27.

- Vi ska ha en back till, säger sportchefen Mats Hallin.

Foto: PERNILLA WAHLMAN
kriSklubbens räddare? Södertälje jagar en back. Enligt uppgifter till Sportbladet är Josef Boumedienne på väg tillbaka till SSK. Under NHL-lockouten i fjol spelade Boumedienne 13 matcher för Brynäs.

Ledning med 1-0 efter två perioder och massor av chanser att avgöra matchen. Men när målen inte ville komma, kom istället kollapsen.

Modo kvitterade i spel fyra mot fem - och sedan smällde det igen och igen bakom Rastislav Stana. Lägg därtill ett mål i tom kasse i slutminuten.

0-4 - på 20 minuter.

- När de gör 1-1-målet så blir det en mental kollaps för oss. Tufft och jobbigt på alla sätt och vis, det känns surt så in i helvete, säger tränaren Ulf Taavola.

Gör landslagsdebut

Södertälje ligger på kvalplats och har nu hela sex poäng upp till slutspelstrecket. Det är en betydligt sämre inledning på säsongen än vad man räknat med.

Därför ska SSK förstärka.

- Vi har sagt att vi ska ha en center och en back. Förhoppningsvis kan det bli klart under uppehållet, säger sportchefen Mats Hallin.

Och enligt uppgifter till Sportbladet är siktet först och främst inställt på Josef Boumedienne, som ska göra landslagsdebut för Tre Kronor i Karjala Cup nästa vecka.

Petad i Schweiz

27-åringen var kontraktslös i början av säsongen men valde till slut att skriva på för ZSC Lions i Schweiz.

Där inledde Boumedienne starkt, men i de senaste matcherna har han fått betydligt mindre med speltid.

- Jag tänker inte kommentera några namn. Det gör jag inte förrän något är klart, säger Mats Hallin.

Josef Boumedienne har ett förflutet i SSK - han var i klubben mellan 1996 och 1998 - men spelade under NHL-lockouten 13 matcher för Brynäs. En klubb som också skulle se den nyblivne landslagsbacken som en perfekt förstärkning.

Stefan Persson