Ölvestad fixade segern på övertid

HOCKEY

Borta bra men hemma bäst.

Djurgården trivs i Globen och tog två nya viktiga poäng i kampen om en slutspelsplats efter 4–3 mot Linköping.

Jimmie Ölvestad slog in segerpucken när endast 13 sekunder återstod av förlängningsperioden.

I den andra perioden blev Jimmie Ölvestad utvisad i tio minuter för osportsligt uppträdande. I förlängningen blev han matchhjälte genom att slå in 4–3 för Djurgården. Därmed har Dif tagit 15 av 19 poäng i hemmarinken.

– Det var extra skönt att göra målet efter dom där tio minuterna, sade Ölvestad.

Några timmar innan matchen hade dessutom Ölvestad tagits ut till Tre Kronor och Karjala Cup i kommande vecka.

Visade stark vilja

Ölvestad var en av flera i Djurgården som visade stark vilja mot topplaget Linköping. Men man får tacka målvakten Teemu Lassila som räddade 34 av 37 skott. Det var framför allt under den första halvan som Linköping pressade på men hade ändå underläget 0–1 efter första perioden.

– Vi fick hela tiden jaga och det var jobbigt, men när vi gjorde 2–2 i slutet av andra trodde jag att vi skulle greja det, men inte, sade LHC:s tränaren Roger Melin.

Det var Dif som åter tog ledningen efter 6.41 i den sista perioden genom Henrik Nordfeldt som gjorde sitt andra mål. LHC kvitterade dock 17 sekunder senare och sedan spikade Lassila och LHC:s duktige andremålvakt Jonas Fransson igen. Närmast ett segermål var Johan Andersson i LHC efter drygt 17 minuter, men hans puck räddades på mållinjen av Lassila.

På presskonferensen var det en hel del snack om domaren Ulrik Lindh som inte gjorde någon bra match. Han släppte lite här och där, tog sedan några utvisningar. Spelarna blev både konfunderade och sedan irriterade. Argast var Difs assisterande tränare Challe Berglund. Han fick ett totalt frispel sedan Lindh missat en klar utvisning för Linköping strax för deras kvittering till 2–2 19.51 av den andra perioden.

Challe ångrade sig

– Jag blev så förbannad att jag sprang ut till omklädningsrummet direkt för att hämta papperet med regeln om ”spelförstörande moment” för att sätta upp det på domarens dörr, men jag tyckte efter ett tag att det var för lågt, sade Challe Berglund.

– Lindh gör ingen bra match, men det är inte bara han som inte tillämpar den nya regeln om att ta för ”spelförstörande moment”. Det har var mycket snack innan men det blir inte mycket gjort.

Berglund får medhåll av Roger Melin:

– Det är för mycket fasthållningar, hakningar och interferens. Spelarna åker omkring med klubban runt magen på motståndaren.

Stig Lindmark/TT