Håkan Loob hotar sluta

”Om folk tycker jag är en diktator hoppar jag av direkt”

HOCKEY

Färjestads har hittills inte lyckats i serien och nu kommer snacket om osämja i klubben.

Bland annat målas sportchefen Håkan Loob ut som en envåldshärskare.

- Alla är säkert inte nöjda med det jag gör, men om folk tycker att jag är en diktator hoppar jag av direkt, säger Håkan Loob till Sportbladet.

Foto: JAN-ERIK EJENSTAM
Hotar hoppa av.

En anledningen är lagets svaga resultat den här säsongen.

- Det här väl klart att jag till och från också är jävligt besviken på hur vi spelar, men samtidigt vill jag inte på något sätt skjuta ifrån mig ansvaret. Jag är ansvarig för den här verksamheten och tar naturligtvis också på mig skulden när det går dåligt på isen, säger Håkan Loob.

Och fortsätter:

- Men att det skulle vara öppet krig i klubben är helt fel. Jag har i alla fall inte märkt någonting och jag om någon borde ha hört snacket i så fall.

Håkan Loob konstaterar att han inte är ett dugg förvånad över att det finns folk som har åsikter i klubben.

- Vi ställer höga krav på det här laget och när det inte går som man tänkt sig börjar det alltid pyra någonstans. Det är inget konstigt med det. Tvärtom, säger Färjestads sportchef.

- Det finns kanske spelare som känner sig illa behandlade, fans som är bittra, ledare som inte köper konceptet" Ja, att en eller två personer tycker på ett sätt är inte facit. Jag upplever att vi som grupp fungerar bra.

Har förtroende för tränarna

Så det är inte öppet krig i klubben?

- Nej, nej, nej, absolut inte.

Har ni förtroende för tränarna?

- Javisst, killarna gör ett jättebra jobb och det är inte aktuellt med några förändringar.

Inte under några omständigheter?

- Om hela spelartruppen gör uppror är det klart att vi måste titta på tränarbiten också, men jag har väldigt svårt att tro att det blir så.

Håkan Loob erkänner utan omsvep att Färjestads BK i dag inte är riktigt konkurrenskraftigt - inte sett till topplagen Frölunda, HV71 och Linköping, som dragit ifrån i toppen.

- Samtidigt är det ju ingen katastrof att ligga fyra. Vi räcker inte till just nu, men det är mycket kvar av serien.

Några personer Sportbladet talat med beskriver Håkan Loob som mycket ambitiös, men också som väldigt tuff.

På gränsen.

Vill sköta saker internt

- Jag har alltid upplevt att den här klubben har högt till tak. Tränardörren står alltid öppen, jag finns tillgänglig. Jag tycker att folk ska komma direkt till oss om det finns ett missnöje, så vi får redan ut allt, säger Håkan Loob.

- I den här klubben har vi alltid försökt sköta sådant här internt och inte diskuterat via media. Hittills har det fungerat bra och jag tror att det kommer att göra det i fortsättningen också.

Nu är det uppehåll i elitserien, men för Håkan Loob är det hektiska dagar.

Han letar nyförvärv.

- Vi tittar efter en forward, men hittills har vi inte hittat någonting intressant. Nej, kom igen till våren, då ser vi hur tabellen ser ut.

Håkan Loob låter självsäker.

Frågan är om han är det också?

Patrik Thornéus