Luleås power straffade Leksand

Tre mål i numerärt överläge: "All träning ger resultat..."

HOCKEY

LEKSAND

Luleå är näst bäst i elitserien på powerplay.

Samtliga tre mål mot Leksand i går kom i numerärt överläge.

- Kul att all den träning vi lägger ned ger resultat, sa Jonas Nordquist, en av de stora regissörerna på isen.

Foto: SCANPIX
Mikael Renberg gör 1-0 till Luleå.

Nordquist, från byn Hisvåla, en dryg mil utanför Leksand, och med Leksands IF som moderklubb, har svaret på varför Luleå ligger i topp i pp-ligan.

- Vi har två riktigt bra femmor, spelare som är kompletta för den här typen av spel, säger Nordquist.

- Se bara på vår femma. Två stora, spelskickliga backar som skjuter hårt och ofta träffar mål. Sedan finns rutinerade Renberg och Orszagh, två killar som kan det mesta. Kanske att jag är skaplig på att hålla i pucken också", sa Luleåcentern ödmjukt.

Luleås tränare Jens Hellgren var dock minst lika glad för spelet i numerärt underläge. Här var nämligen laget hundraprocent felfritt.

- Det har varit vår stora brist tidigare. I den tabellen är vi ett bottenlag, men ikväll var det stabilt, berömde Hellgren.

Tvättat bort stämpel

Det här var Luleås fjärde match i rad utan förlust och andra raka bortasegern.

- Riktigt skoj! Just nu betar vi av en svit på fem bortamatcher. Återstår under den här resan gör Modo, Timrå och Brynäs. Helt klart är att stämpeln som ett bedrövligt bortalag, den vi fick i fjol, är borttvättad, menade Nordquist.

I de tre senaste matcherna har alltså spelet i powerplay fungerat bra. Mot Södertälje (6-3) gjorde Luleå ett mål, mot Mora (4-1) ytterligare ett och mot Leksand i går blev det tre stycken.

- Jag är ganska säker på att vi (Luleå) ligger på en hög träningsdos jämfört med andra lag när det gäller powerplay. Åtminstone har jag under mina år i klubben tränat mycket mer powerplay än jag var van vid tidigare.

Och tidigare, det var Leksand"

Luleå näst bäst i power play

Pelle Marklund ([email protected])