Ottosson tillbaka – som en vinnare

Foto: Bildbyrån
Kristofer Ottosson.
HOCKEY

Södertälje kom tillbaka ur underläge två gånger om – men Djurgården knep bonuspoängen i Axa sports center.

Jimmie Ölvestad slog in segermålet efter bara 21 sekunder i förlängningen, och matchen slutade 4–3 (1–0, 1–2, 1–1, 1–0).

Det var Djurgårdens fjärde seger på övertid den här säsongen. Senast mot Linköping avgjorde Dif på övertid, även då genom Ölvestad, och segersiffrorna blev desamma som på tisdagen.

– Starkt av oss att vinna i sudden igen, sade Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi.

Djurgården, och Ölvestad, fick alltså sista ordet – även om det var Jonas Liwing som, felaktigt, noterades för målet för officiellt – men det var Södertälje som inledde matchen bäst och skapade tryck i Djurgårdens zon.

– Vi öppnade helt okej första tio och fick några långa anfall, sade Södertäljetränaren Ulf Taavola.

Bortalagets ledningsmål efter 14.23 kom därför något oväntat – särskilt som det var i spel fyra mot fem.

Kristofer Ottosson, som var tillbaka igen efter knappt två månaders timeout, slog en perfekt passning till Patrik Thoresen nerifrån sarghörnet, och fri med Magnus Lindquist gjorde norrmannen inget misstag.

Hittade luckan

Efter ledningsmålet tog Djurgården över och inledde andra perioden starkt i numerärt överläge. Södertäljes nyförvärv Josef Boumedienne drog på sig två minuter för tripping precis i slutet av första perioden efter tufft spel vid sargen mot Christopher Thörn. Dif spelade mycket bra i powerplay och hade ett skott i stolpen, men fick ingen utdelning den gången.

Istället kom 2–0-målet några minuter senare genom Daniel Rudslätt som hittade en lucka bakom Lindquist.

I det läget var det inte mycket som talade för Södertälje. Men när Djurgården drabbades av två utvisningar tätt efter varann kunde Södertälje reducera genom Miroslav Zalesak efter 9.31, hans femte mål för säsongen.

Mindre än en minut senare kom kvitteringen efter en rörig situation framför Djurgårdsmålet. SSK-spelarna signalerade för mål, men domare Christer Lärking fick konsultera videodomaren för att konstatera att pucken var inne.

Ny pass av Ottosson

Djurgården tog ledningen på nytt i början av tredje perioden. Kristofer Ottosson stod återigen för den målgivande passen, den här gången till Fredrik Bremberg.

Men Djurgården har haft svårigheter att behålla ledningen den här säsongen, och bara en dryg minut senare kunde Södertälje kvittera genom David Nyström.

– Tredje perioden blev mest ett ställningskrig. Båda lagen verkade ganska trötta, sade Särkijärvi.

Rappast i förlängningen var dock Djurgården, som avgjorde efter 21 sekunder.

Snöpligt för Södertälje som jobbat sig tillbaka in i matchen två gånger.

– Trots att det bara blev en poäng tycker jag ändå att det är starkt av laget att hämta upp två underlägen, sade Taavola.

Jenny Danielsson/TT