Fjärde förlusten i rad för Timrå

HOCKEY

Förlusterna radar upp sig för Timrå. Efter fjärde förlusten i rad är Timrå på väg att ramla under slutspelsstrecket.

Mora, som besegrade Timrå med 3–1 (1–0, 2–0, 0–1) i Timrås hockeyarena, kunde glädja sig åt att förlustraden är spräckt.

– Vi jobbade hårt och det gav resultat, sade Moratränaren Pär Djoos efter segern.

Moratränaren var mycket kritisk mot den nya lägre bedömningsnivån som praktiseras efter landskampsuppehållet. Den ryske domaren Alexander Poljakov blåste för 23 utvisningar.

– Det var rena rama lotteriet. I ena närkampen blev det en tvåminutare och i nästa händer ingenting. Hur ska spelarna då kunna veta vilken nivå som gäller, suckade Djoos.

Moraspelarna drabbades mest av utvisningarna. I första perioden hade Timrå fyra möjligheter i numerärt överläge, men misslyckades med att sätta pucken i när bakom den duktige Moramålvakten Petri Vehanen.

Viktigt mål

När Mora väl fick chansen att spela i numerärt överläge dröjde det 45 sekunder innan Eric Johansson hade överlistat Mika Oksa i Timråmålet.

– Ett otroligt viktigt mål. Vi hade fått kämpa oss igenom fyra tuffa utvisningar och sedan fick vi hål på Timrå i vårt första spel i numerärt överläge. Det gav oss en enorm energi, konstaterade Djoos.

Det märktes också på isen. Timråspelarna verkade tröga och kraftlösa medan Moras spelare agerade mer beslutsamt utan att behöva riskera något i sin egen försvarszon.

Även 2–0-målet var frukten av att Mora vågade lite mer på isen. Kämpen Mikael Simons dribblade sig lite för enkelt genom ett passivt försvar och försökte dra förbi Timråmålvakten Mika Oksa, men pucken gled av klubbladet och till sin glädje fick Simons se pucken smita in under Oksas benskydd.

Målskytt i debuten

Moras senaste nyförvärv, norrmannen Anders Bastiansen och kanadensaren Eric Beaudoin, presenterade sig på bästa sätt i sin debut genom att öka på ledningen till 3–0 – kanadensaren fullföljde en effektiv kontring genom att ur liten vinkel pricka in pucken i mål.

Moratränaren plussade på mer än godkänt betyg för samtliga sina spelare som jobbade hårt matchen igenom. Målvakten Petri Vehanen var som en levande vägg för Timråspelarna.

– Visst var Vehanen duktig och svarade för flera ruggiga räddningar, men vi är på tok för ineffektiva i avgörande lägen, sade Timråtränaren Kenta Johansson sedan han sett pucken dansa på Moras mållinje utan att hans spelare förmått peta in den i nät.

Den i vanliga fall så entusiastiska publiken i Timrå misströstade och ropade att de ville se mera hjärta hos sina iskrigare. Det var endast ett fåtal spelare som gjorde hemmapubliken nöjda, bland andra Robert Carlsson och Fredrik Warg.

Ove Byström/TT

ARTIKELN HANDLAR OM