Doldis sänkte Färjestad

Johan Lindström: Hur underbart som helst

HOCKEY

Inte ett enda mål på 18 omgångar – men mot Färjestad slog doldisen till.

Johan Lindström lurade bort Daniel Henriksson fullständigt och ordnade bonuspoängen åt Linköping i rysaren.

– Hur underbart som helst, jublar den 26-årige bänknötaren efter 3–2 till östgötarna.

Under tre säsonger i Linköping har Johan Lindström svarat för 19 poäng – sammanlagt.

Han har varit utlånad både till Tranås och Hammarby i allsvenskan, och när forwarden fått chansen har det ofta blivit lite speltid.

– Jag trivs jäkligt bra både i staden och i laget. Därför har det aldrig varit aktuellt att flytta. Dessutom är jag inte någon sådan som går runt och gnäller om jag inte får chansen. Det är bara att bita ihop och köra ännu hårdare, säger Lindström.

Mot Färjestad hade Johan en riktigt het målchans – och det räckte. Han fintade bort gästernas målvakt Daniel Henriksson rejält i förlängningen, vilket innebar två poäng för Linköping.

– Otroligt skönt att äntligen spräcka sin egen nolla. Vi får väl verkligen hoppas att det inte dröjer ytterligare 18 omgångar innan den andra fullträffen kommer, ler Lindström.

Sen kvittering

Faktum är att hemmalaget vara var 32 sekunder från åttonde trepoängare på nio försök i Cloetta Center. Men när Färjestad tog ut målvakten på slutet lyckades Jörgen Jönsson styra in kvitteringen fram till 2–2.

– Killarna jobbade grymt hårt och jag tycker att vi var värda det målet. Starkt med tanke på att vi gick runt på bara fem backar sedan Robin Jonsson skadat sig på träningen, tycker coachen Leif Strömberg. Synd bara att vi inte kunde dra nytta på någon av alla Linköpings utvisningar.

Färjestad skaffade sig en drömstart – genom både skicklighet, men också en hel del tur.

Gästerna startade bäst och Rickard Wallin hade helt fritt framför kassen efter en härlig passning från kedjekompisen Mathias Johansson.

Den gången räddade Fredrik Norrena, men inte några minuter senare.

Då kastade Thomas Rhodin in en slumppuck som studsade på landslagsbacken Magnus Johanssons skridsko och helt ställde Norrena.

Även om Linköping vann skottstatistiken med klara 13–6 i första perioden, skapade Färjestad betydligt vassare lägen. Som Mathias Johanssons, då han helt ensam med hemmakassen sköt utanför.

Viktigt mål

Östgötarna möblerade om i kedjorna – något som till slut gav resultat.

Men kanske inte i den situationen man hade tänkt sig.

Under mittaktens två sista minuter hade Färjestad powerplay med möjlighet att öka på till 0–2.

I stället svarade Per Ledin för en dundertabbe då han mycket slarvigt skickade i väg pucken mitt i banan. Mikko Peltola tackade genom att helt solo dra upp den i nättaket.

Ungefär samma sak inträffade i den tredje perioden också, då Radek Hamr gav Peltola fritt fram. Och finländaren stänkte in pucken igen.

Det höll på att räcka till tre poäng – men blev i alla fall två. Tacka doldisen Johan Lindström för det.

Joakim Löwing/TT