Mållöst mellan Leksand och Djurgården

Steen: ”Detta var en nystart”

HOCKEY

Varken Leksand eller Djurgården lyckades göra mål i Ejendals Arena.

– En poäng ska vi vara nöjda med. Detta var en nystart, sade Leksands Calle Steen och pekade på en tabell i omklädningsrummet.

För första gången denna säsong kom Leksand till spel med ordinarie backbesättning, ett litet ljus i mörket vid Siljans södra strand.

Det var stabilt bakåt, för första gången denna säsong lyckades hålla nollan bakåt under ordinarie 60 minuter, plus förlängningen.

– Jag tycker att backarna gjorde ett riktigt bra jobb, det kändes bra att stå längst bak, sade Leksands målvakt Tomas Duba som fick chansen efter ett par matcher på bänken.

– Min egen prestation var bra. Jag ville gärna ta chansen när jag får den och hoppas också kunna få spela med. Det är tuff konkurrens med Johan Backlund och ingen av oss är uttalad förstemålvakt, fortsatte Duba.

Omständligt i Leksand

Leksand var det lag som mest försökte att göra mål, hemmaspelarna hade bra fart under skridskorna. Men det blev ofta lite för omständligt när pucken skulle in bakom Djurgårdsmålvakten Teemu Lassila.

– Det blir lätt så när det gått så knackigt. Man tänker mycket hockey just nu och det är inte för att det är roligt. Det blir mer att man funderar på vad som fungerade förra säsongen och inte fungerar nu, sade Calle Steen som hade några bra lägen.

– Vi har väl inte sagt så mycket efter den dåliga matchen i måndags (0–3 mot Luleå). Det kändes inte som det behövdes. Men vi har kommit överens om en nystart, det som varit har varit. Nu börjar vi om, fortsatte han och pekade på den tabell som fanns uppsatt i Leksands omklädningsrum och som inleddes med torsdagens match.

Läge för Bremberg

I slutet av matchen var det dock Djurgården som var närmast att avgöra. Förre Leksandspelaren Henrik Nordfeldt hade ett riktigt bra läge och på returen lyckades inte Fredrik Bremberg lyfta pucken över en liggande Duba.

När Djurgården drabbades av en utvisning i förlängningen plockade Leksand ut Tomas Duba. Det Leksandsledningen inte hade koll på var att det inte är tillåtet, så hemmalaget drog själva på sig en utvisning.

För Leksand är det nu elva poäng upp till Södertälje och Djurgården som finns över kvalstrecket. Torsdagens retur i Globen mot Djurgården och dubbelmötet med Mora, som också finns på kvalplats, betyder att Leksand har chans att knappa in viktiga poäng eller halka betydligt mer efter.

– Nu har vi i alla fall lite att bygga på, avslutade Calle Steen.

TT