Anonyme Johansson Timrås segerskytt

Förlustraden bruten

HOCKEY

Förlustraden är bruten – men det krävdes förlängning för att Timrå åter skulle få känna segerns sötma.

Backen Carl Johan Johansson blev matchvinnare då han prickade in 2–1 efter två minuter och 58 sekunders spel i förlängningen.

Carl Johan Johansson har haft svårt att platsa i Timrå och har inte fått mycket istid av tränaren Kenta Johansson. Timråtränaren hade dock förtroende för sin back när det blev spel i numerärt överläge i förlängningen – och Johansson tackade för förtroendet genom att panga in sitt andra mål för säsongen.

– Otroligt skönt med en seger efter fyra raka förlustmatcher, även om vi fick nöja oss med två poäng. Det var rättvisa som skipades när Carl Johan avgjorde i förlängningen, sade Timråtränaren.

Kämpainsats

Det var ett revanschsuget Timrå som jagade en fullpoängare, men än en gång hade Timråspelarna svårt att göra mål. Trots ett massivt övertag var det endast Kent Manderville som lyckades överlista Brynäsmålvakten Markus Korhonen under ordinarie matchtid.

– Hela laget krigade hårt och vi var verkligen värda minst en poäng. Men jag är mer än missnöjd med domarinsatsen – varför blåste inte Peter Eriksson straff när Henrik Malmström blev nerdragen i friläge? Det kan inte bli mer straff, framhöll Brynäs tränare Leif Boork.

Boork gav Eriksson godkänt i två perioder.

– I tredje perioden tappade Eriksson greppet. I ena stunden friar han för klara regelbrott och i nästa situation tar han en utvisning för exakt samma sak. Hur ska spelarna kunna hantera en så ojämn bedömning. Det är bra om domarna beivrar hakningar och andra spelförstörande moment – men det måste vara konsekvent, underströk Boork.

Toppmatch av Korhonen

Brynässpelarna stred och kämpade hårt och fick offra mycket krut för att freda sitt mål. Det var endast i power play som Gävlelaget lyckades sätta press mot Timråmålet – och det var just i spel i numerärt överläge som Mathias Månsson lyckades slå in kvitteringsmålet 1–1.

Målvakten Markus Korhonen var Brynäs klart bäste spelare, han svarade för en rad toppräddningar.

40-årige backveteranen Tommy Sjödin jobbade kopiöst matchen igenom och fick slita ont då han fick mycket istid – inte minst under alla de utvisningar som drabbade Gävlelaget.

I Timrå var kanadensaren Kent Manderville den hetaste aktören – hans mål var ett solonummer i högsta klass som avslutades med ett distinkt skott upp i krysset. Mandervilles framåtanda väckte dessutom liv i den unga danska duon Frans Nielsen och Peter Regin.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM