Frölundavinst med visst besvär

Revansch efter storförlusten

HOCKEY

Inte två förluster på raken.

Det är en trend som Frölunda håller.

Efter storförlusten i Södertälje i torsdags kunde Frölunda ta revansch på lördagen, 3–0 (0–0, 1–0, 2–0), även om det var med visst besvär.

Frölunda visade tidigt att det inte skulle bli någon genomklappning som det blev när lagen möttes i Södertälje i torsdags (1–7). Även om inledningen var lite stel och krampaktig så var det Frölunda som tog tag i spelet.

– Vi blev alldeles för passiva och stillastående i början av matchen. Vi var glada att hålla 0–0 efter första perioden, sade Södertäljes tränare, Ulf Taavola.

Med knappt fem minuter kvar av första perioden fick Södertälje chansen att spela i numerärt överläge i fem minuter sedan Joel Lundqvist fult knätacklat Anze Kopitar.

– Anze fick en stor lårkaka och kunde omöjligt fullfölja matchen. Det är oklart hur länge han blir borta, sade Taavola.

Stärkta

Frölunda kunde stå emot Södertäljes attacker under utvisningen och kunde gå stärkta till pausvilan.

– Att vi klarade den utvisningen gav oss självförtroende och bra signaler inför fortsättningen, sade Frölundas tränare Stephan Lundh efter matchen.

I mittperioden fick Södertälje flera tidiga utvisningar och i spel fem mot tre kunde Frölunda göra sitt första mål genom Tomi Kallio efter 9.37.

– Frölunda spelar bra i power play och det kostade för mycket för oss att behöva jaga, sade Ulf Taavola.

Matchvinnande kedja

Även Frölundas andra mål kom i numerärt överläge när Jonas Johnson i den tredje perioden kunde styra in en passning från Niklas Andersson. Just den kedjan, med Tomi Kallio som tredje länk, var Frölundas bästa.

– Det var roligt att se dem på isen i kväll. Det är fantastiskt hur de rör sig och flyttar pucken.

Tommy Salo skadade sig senast uppe i Södertälje, en sträckning i låret, och blir borta från spel i ett par veckor. Hans ersättare i målet, Mikael Sandberg, spelade mycket bra och Frölunda kunde hålla nollan för första gången denna säsongen.

Lindquist storspelade

I Södertäljes mål storspelade också Magnus Lindquist och han såg verkligen till att hålla siffrorna nere. Det tredje målet kom i tomt mål sedan Magnus åkt till avbytarbåset för att ge plats för ytterligare en utespelare.

Magnus Kahnberg snappade upp pucken bakom målet och lade in den tätt intill den ena stolpen. Då återstod bara 28 sekunder av matchen.

I Frölunda var också juniorkedjan med Anton Axelsson, Patrik Zackrisson och Kirill Starkov mycket bra.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM