Drömmål från mitten fick Färjestad på fall

”Jag bara skrek när jag såg att den gick in”

HOCKEY

MORA

4 117 munnar bara gapade.

Alla, inklusive Färjestads målvakt Daniel Henriksson, var förvånade.

Morabacken Peter Smreks 3-0-mål mot Färjestad måste vara det märkligaste hittills i FM Mattsson Arena.

Smreks slagskott från mittpunkten letade sig in högt bakom FBK-målvakten på klubbhandssidan.

Frågan är om det inte tog knäcken på Färjestad..?

- Det var ett mystiskt mål. Jag bara klappade till mot kassen. Pucken fick en konstig bana, och jag bara skrek rakt ut när jag så att den gick in, säger Peter.

Har du gjort något liknande mål tidigare?

- Inte från så långt håll, aldrig!

- Förmodligen träffade jag pucken på högkant och den dalade snabbt strax före målvakten. Det är min teori, men jag vet inte riktigt?

Vådaskottet från Peter Smrek, den spelskicklige backen, med meriter från New York Rangers och Saint Louis Blues i NHL, var kulmen på Moras sprakande urladdning under de första tio minuterna.

Bytte målvakt

Det lyste revansch ur ögonen på de rödklädda, och det small i varje duell. Färjestads spelare däremot var knappt närvarande.

Efter 3-0-målet fick Daniel Henriksson nog och lämnade över till Chrisopher Heino-Lindberg, samtidigt som tränarduon "Kulon" Lennartsson och Leif Strömberg tog timeout.

- Det märktes före matchen att vi skulle göra en bra insats. Vi ville visa att vi kunde bättre än i torsdags (2-5), säger Smrek.

Segern var även Moras första mot Färjestad i elitserien någonsin!

- Vi gjorde de små sakerna rätt och helheten blev på det sättet stor. Med den här insatsen visade vi att vi kan slå vilket lag som helst, sa Smrek vidare.

Pelle Marklund

ARTIKELN HANDLAR OM