Brynästränaren om sågningen: Jag är inte sämst i elitserien

Foto: Andreas Bardell
Kvartssamtal I dag ska Leif Boork ha ett möte med de petade spelarna. ”Jag vill prata med dem och ha en rak kommunikation innan vi går vidare”, säger Boorken.
HOCKEY

Kallad för diktator och sämsta tränaren i elitserien.

Leif Boork är rubrikernas man i elitserien – igen.

– Jag tycker inte om att få kritik. Och det är lite synd att det blivit så här – stämningen i Brynäs är lite dämpad just nu, säger Boork.

Leif Boork blev känd i Hockeysverige när han tränade Djurgården i början av 1980-talet. Försäsongsträning där spelarna fick tillaga och äta huggorm samt våldtäktshockey blev begrepp som många förknippade med Leif Boork. Han har alltid gått sina egna vägar och inte varit rädd att testa nya och utmärkande metoder

2005 är han tillbaka i elitserien.

Och fortfarande är det många rubriker om Leif Boork. Nu är anledningen att Boork petat tre veteraner i Brynäs och att han tidigare på säsongen sparkade finländaren Vesa Viitakoski.

Inte oberörd

I går utsågs Leif Boork till elitseriens sämsta tränare av Sportbladets hockeyexpert Mats Wennerholm.

– Jag tycker väl inte att jag är sämsta tränare i elitserien. Men egentligen går det där inte att kommentera. Jag får bara acceptera Wennerholms åsikt, säger Leif Boork.

Men Boork är inte oberörd av den turbulens som hans petning av Mikael Wahlberg, Tommi Miettinen och Daniel Casselståhl inneburit.

– På det stora hela har klubben skött uppståndelsen bra. Men stämningen är lite dämpad i Brynäs just nu. Och det är väl förståeligt eftersom några som brukar få spela inte längre är med i omklädningsrummet, säger Leif Boork.

Klubbledningen informerad

Han berättar vidare att Brynäs klubbledning varit informerad om hans beslut att peta Wahlberg, Miettinen och Casselståhl. Något solorace eller diktator-tendenser är det inte, enligt Boork.

– Fast jag måste säga att jag inte kompremissar. Har jag beslutat mig för något så motiverar jag för min omgivning att mitt förslag är det bästa, säger Boork.

I dag ska Boork ha kvartssamtal med Wahlberg och Miettinen.

– Jag vill prata med dem och ha en rak kommunikation innan vi går vidare. Vad vi ska prata om håller jag för mig själv, säger Boork.

Tomas Ros