De sparkas från Brynäs

Wahberg och Miettinen får gå efter bråket med Boork

HOCKEY

Krisen i Brynäs blir allt djupare.

I dag fick Mikael Wahlberg, 33, och Tommi Miettinen, 30, sparken.

Båda lämnar truppen med omedelbar verkan.

– Vi har försökt lösa det här på andra sätt, men till slut så kom vi till en punkt då det här var enda lösningen, säger Brynäs sportchef Michael Sundlöv till TT.

SPARKADE Tommi Miettinen och Mikael Wahlberg (th) får lämna Brynäs efter bråket med tränaren Leif Boork.

Sportbladet.se avslöjade i förmiddags att Mikael Wahlberg, centerstjärnan, inte var uttagen till Brynäs bortamatch mot Luleå i kväll.

Han fick i morse att samtal från klubbens sportchef Michael Sundlöv, som ville träffa Wahlberg och Miettinen under eftermiddagen.

– Jag förväntar mig inget positivt möte, sa Wahlberg till sportbladet.se.

Det blev det inte heller.

De båda utfrysta stjärnorna – som petats av tränaren Leif Boork i flera matcher för att de visat för dålig inställning – får lämna klubben med omedelbar verkan.

Blev chockad av petningen

”Under dagen så har Mikael Wahlberg och ledningen för Brynäs IF, vid samtal tillsammans kommit fram till beslutet att med omedelbar verkan avbryta det sportsliga samarbetet”, skriver Brynäs IF i ett pressmeddelande.

Wahlberg tränade som vanligt med Brynäs i tisdags och i går, men på torsdagsmorgonen fick han alltså ett samtal från klubbens sportchef.

– Han sa att jag inte skulle flyga med upp till Luleå, säger Mikael Wahlberg till sportbladet.se.

”Walle”, som petats i tre matcher (HV 71 hemma, Timrå borta och Modo hemma) var tillbaka i laget mot Luleå hemma i måndags – och det tog han som ett tecken på att tränaren Leif Boork, som i måndags hade ett individuellt samtal med Wahlberg, tagit honom till nåder.

Wahlberg matchades dock sparsamt i en fjärdekedja med Antti Arnio och nye Joachim Gellerstedt.

– Jag körde för fullt på träningen i går och fick spela med samma killar jag spelade med senast mot Luleå. Jag trodde att jag skulle få spela i kväll, sa Wahlberg till sportbladet.se i förmiddags.

Att han inte fick följa med till Luleå var en stor besvikelse.

– Det kommer som en total överraskning för mig. Jag trodde att det här var utagerat, men det var det tydligen inte, sa Wahlberg.

Miettinen fri att gå

Tommi Miettinen, den finske forwarden, blir också löst från kontraktet.

”Ledningen för Brynäs IF och den finske forwarden Tommi Miettinen har också i princip kommit överens om att bryta det befintliga kontraktet mellan parterna. Vissa delar i överenskommelsen återstår att lösa, men parterna är överens om principerna gällande grunderna för uppgörelsen, innebärande att Tommi Miettinen med omedelbar verkan lämnar sin plats i Brynäs IF:s A-trupp”, skriver Brynäs i pressmeddelandet.

Wahlberg kom hem till Brynäs sommaren 2004 och hade kontrakt till våren 2007. Miettinen har spelat i Brynäs sedan 2002 och hade kontrakt till våren 2006.

Båda är nu fria att spela för nya klubbar.

Nästa transferfönster öppnar i början av december – och då har Brynäs som målsättning att värva två nya spelare som ersättare till den sparkade duon.

Läs mer om bråket i Brynäs:

PeO Larsson, Pierre Bokvist