”Jag tycker att det luktar lite skandal”

Södertälje tvingades stoppa match – isen var för dålig

HOCKEY

2500 åskådare satt bänkade för att följa den viktiga elitseriematchen Södertälje-Linköping.

Det här är underhållningen de bjöds på – funktionärer som förgäves försökte fixa isen som töat.

– Jag tycker att det luktar lite skandal. Att man inte kan ha bättre ordning på en ishall i elitserien är för dåligt, säger hockeyexperten Anders ”Ankan” Parmström.

Foto: Scanpix.
Matchen skjuts upp. Isen i Axa Sports Center töade – och elitseriematchen Södertälje–Linköping kunde inte spelas. 2500 åskådare fick vända hem utan underhållning.

Mot slutet av uppvärmningen i Södertäljes uppfräschade Axa Sport Center upptäcktes att isen spruckit på flera ställen nära den ena blålinjen, en följd av att isen släppt från den underliggande betongplattan.

2500 supportrar satt bänkade för match och följde funktionärernas intensiva arbete med att försöka reparera det kvadratmeterstora området som förstörts, men trots den ironiska hejarramsan ”jobba, jobba, jobba” lyckades inte fansen stötta funktionärerna till framgång.

Beskedet att matchen var uppskjuten en timme följdes senare av ett definitivt stopp till spel. Domaren Patrik Sjöberg uppger att beslutet fattades i samförstånd och att det var självklart.

Hallens driftansvarige Kjell-Arne Blomqvist var nedstämd:

– Vi har missat den här biten och det är mycket beklagligt. Men det fanns inte en möjlighet att vi skulle hinna få ordning på isen under kvällen. Det tar ett halvt dygn, säger han till TT.

– Isen är alldeles för tunn och måste byggas upp två centimeter.

I morgon väntas lagen enas om ett nytt speldatum – men redan i kväll förutspådde hockeyexperten ”Ankan” Parmström oordning i elitserien.

– Sånt här får bara inte hända.

Södertälje hade, som en pikant detalj, just på torsdagskvällen fyra viktiga spelare på skadelistan, med Anze Kopitar, Anders Burström, Stanislav Neckar och Josef Boumedienne utanför laget..

– Det var ju passande. Nu får de chansen att få tillbaka sina spelare, säger Parmström.

Supportrar på plats fick direkt besked om att de ska gå att lösa tillbaka sina biljetter, alternativt utnyttja dem på nästa match.

– Jag tror och hoppas att de vill komma tillbaka och se matchen, säger klubbens ordförande Jan Buckhöj till TT.

Anders Burström