Andra raka förlusten för Frölunda

HOCKEY

Göteborg

Så har det hänt.

Det som inte inträffat på två säsonger.

Frölunda har förlorat två matcher i rad.

HV 71 vann rättvist sin andra match i rad mot Frölunda med 4-2 och har nu tagit grepp om serieledningen i elitserien.

Den första perioden började avvaktande, men ändå i ett högt tempo från båda lagens sida. Inget av lagen fick något riktigt grepp om spelet och det förde med sig att passningarna inte alltid hade rätt adress. Första perioden blev också mållös.

I den andra perioden fick HV mer ordning på sitt spel medan Frölunda tappade på samma sätt som man tappade den första perioden uppe i Jönköping i tisdags.

Enligt statistiken hittills i Elitserien så är Frölunda seriens bästa lag i numerärt överläge. Det märktes dock inte i den här matchen. I stället blev det så att HV kunde göra sitt första mål efter 3.18 i mittperioden när man spelade med en man mindre på isen. Det var Stefan Pettersson som åkte hela vägen från egen zon och kunde stöta in pucken högt över Mikael Sandberg i Frölundas mål.

Med drygt fem minuter kvar av andra perioden gjorde Björn Melin i numerärt överläge 2-0 till gästerna. Innan perioden var över gjorde Melin ytterligare ett mål.

- Vi släppte i väg i den andra perioden. Det kändes jobbigt när vi släppte in ett mål med en man mer på isen. Det var tungt att komma tillbaka, sade Frölundas tränare Stephan Lundh efter matchen.

Spelade på resultatet

Med 3-0 i ryggen började HV i den tredje perioden spela mer på resultatet och Frölunda fick till slut sitt eget spel att fungera lite bättre än det gjort i de två första perioderna.

- Vi drog oss lite tillbaka och det var ju inte långt borta att Frölunda skulle komma i kapp oss, sade HV:s tränare Pär Mårts.

Men innan Frölunda fick ordning på sitt spel blev de ändå utbuade av sin egen hemmapublik. Det var när laget inte fick sitt spel att stämma i numerärt överläge. Det skapades inte en enda riktigt bra målchans framför Stefan Liv i HV:s mål.

Utbuade

- Inte kul att bli utbuad av sin egen hemmapublik. Men, de har burit fram oss så många gånger att de är i sin fulla rätt när vi inte spelar bra.

Frölunda fick ändå till en reducering i numerärt överläge när Jonas Esbjörs gjorde 1-3 på en målvaktsretur i mitten av sista perioden. Med drygt fem minuter kvar gjorde Tomi Kallio 2-3 och HV blev skakat och Frölunda såg sin chans att komma i kapp.

Laget jagade kvittering, men hoppet släcktes när Anti-Jussi Niemi drog på sig en två- plus tiominutersutvisning sedan han tacklat in en HV-spelare i sargen bakifrån.

På utvisningen kunde HV fastställa slutresultatet 4-2.

- Klart det är olyckligt att han tar en sådan utvisning i ett läge där vi var beredda att ta ut målvakten för en sista satsning på kvittering, sade Stephan Lundh.

- Men, sådant händer.

Leif Brändström/TT