Dubbelt så tungt för Brynäs

HOCKEY

Luleå

Två sparkade spelare och noll poäng blev torsdagens facit för Brynäs.

Men trots turbulensen var laget nära att vinna borta mot Luleå.

- När man väl kommer till match är det ganska lätt att skärma av allt annat, sade tränaren Leif Boork efter 3-4-förlusten.

Det var formstarkt mot formsvagt i Coop Arena.

Luleå kom till spel med sju raka matcher utan förlust. På andra sidan stod Brynäs med fem raka matcher utan vinst i ryggen.

Dessutom var Brynäs matchuppladdning långt ifrån optimal.

På eftermiddagen sparkades lagets två omstridda spelare Mikael Wahlberg och Tommi Miettinen, som tränare Leif Boork hållit utanför laget senaste tiden. Hur det senaste dygnet varit för Boork kommenterade han själv så här:

- Jag har hållit mig vaken i alla fall. Huvudet har inte samlat damm. Det är klart, det är mycket som har hänt.

Leif Boork, som kom sent till presskonferensen, ville inte kommentera beslutet att sparka duon Wahlberg och Miettinen. Han tvingades avvisa alla frågor på ämnet.

- Jag måste göra er besvikna och hänvisa till det utskickade pressmeddelandet. Jag börjar nästan låta som Bosse Ringholm, sade han och skrattade.

Jämnare än väntat

Men det som på förhand såg ut att bara kunna gå åt ett håll visade sig bli jämnare än förväntat. Brynäs överraskade Luleå och gjorde två mål i första perioden, trots tydligt defensiva direktiv.

I andra perioden tog bortalaget också ledningen genom Rodrigo Lavins och kunde hålla avståndet tills det var tio minuter kvar att spela.

Först tryckte Luleås defensiva back Jan Sandström in sitt andra mål för kvällen, och säsongen. Sedan var det dags för matchens delikatess när slutresultatet prickades in.

Fintade målvakten

Bara en minut efter kvitteringen lyckades Fredrik Hynning få med sig pucken och kom fri med Brynäs Markus Korhonen. Han fintade snyggt ner målvakten och lade pucken mellan benen på honom.

- Vi vinner i tredje perioden för att vi vägrar att förlora. Vi vänder matchen på ren vilja. Visst vill vi visa att vi kan spela bättre än så här men Brynäs försvarsspel plus att vi inte kom upp i normal standard gjorde att det blev som det blev, sade Luleåtränare Jens Hellgren.

\~

TT